Белият бог

Белият бог


Оригинално заглавие: Fehér Isten
Език: немски, унгарски, шведски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма
Унгария/Германия/Швеция, 2014, 119’
Режисьор: Корнел Мундруцо
С: Жофия Пшота, Шандор Жотер, Саболч Туроци, Лили Монори, Ласло Галфи, Лили Хорват
В подкрепа на чистото родословие на кучетата нов закон въвежда тежък данък на смесените породи. Собствениците започват да изоставят кучетата си и скоро приютите се препълват. 13-годишната Лили прави всичко възможно, за да защити своя любимец Хаген, но в крайна сметка баща й го изгонва на улицата.


Хаген и симпатичната му господарка отчаяно се търсят един друг, докато един ден Лили губи надежда. Опитвайки се да оцелее, бездомният Хаген разбира, че не всеки човек е най-добрият приятел на кучето. Той се присъединява към банда улични псета, но бързо е заловен и изпратен в кучкарник. Почти изгубили надежда, кучетата ще се възползват от единствения шанс да избягат и да въстанат срещу човечеството. Отмъщението ще е безмилостно. Лили е единствената, която може да спре неочакваната война между човека и кучето.

Белият бог мелодрамата се преплита с елементи на приключение и на филм за отмъщение. Исках да покажа, че хората и животните споделят една вселена. Единственият начин да се помирим е да се поставим на мястото на другия вид."

Корнел Мундруцо

Кан ’14 – Награда Особен поглед (Корнел Мундруцо) и Palm Dog
Гент ’14 – Номинация за Голямата награда
Хамбург ’14 – Номинация за наградата Арт кино


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.