Best Festival Shorts

Best Festival ShortsСАЩ/Великобритания/Швейцария/България/Канада/Португалия/Босна и Херцеговина, 2016, 153'
Boneshaker
САЩ, 2016, 14'
Режисьор: Джеоф Бейли

В бар в Горен Уест Сайд двама неуспешни актьори се занимават с различни персонажи. Единият актьор страда, другият - не. И двамата са свободни и наближаващи трийсетте.

Безсмислици
Великобритания, 2016, 12'30''
Режисьор: Натали Бианкери

След като я няма цяла година, Дъщерята се прибира у дома за Коледа. Страхувайки се да не я изгуби и страхувайки се от самата нея, Майката се опитва да разбие стената от тайни и лъжи. Това е портрет на неразбирателството и пропуснатите възможности, в които думите се разпадат и не достигат до онзи, за когото са предназначени.

Жената и скоростният влак
Швейцария, 2016, 30'
Режисьор: Тимо фон Гунтен

Елиз Лафонтен има своя тайна. В продължение на много години, всяка сутрин и всяка вечер, тя маха на преминаващия покрай дома ѝ скоростен влак. Един ден в градината си Елиз открива писмо от кондуктора на влака и самотният ѝ живот се преобръща.

Как да отслабнем в 4 лесни стъпки
САЩ, 2016, 7'
Режисьор: Бенджамин Берман

Отслабването и влизането във форма никога не е било по-лесно! Свалете всички нежелани килограми с тези прости трикове, които вашият фитнес крие от вас. Няма да повярвате какво следва!

Клапата
САЩ/България, 2016, 10'
Режисьор: Владимир Тодоров

В свят, в който всеки може да преодолее гравитацията и да лети, когато си поиска, да не можеш да се отлепиш от повърхността си е проблем. Ако единственото, което можеш, е да ходиш, самотата, депресията и отчаянието неминуемо ще почукат на вратата ти. Въпрос на избор е дали ще ги пуснеш да влязат. А да намериш смелост и да полетиш е безценно.

Приятелят ѝ Адам
Канада, 2016, 17'
Режисьор: Бен Петри

Избликът на ревност у един мъж излиза от контрол и се превръща в 16-минутен романтичен ужас.

Септември
Португалия/България, 2016, 33'
Режисьор: Леонор Ноиво

След години, прекарани в чужбина, майка и син се завръщат в страната си, в града си и в миналото си. Двамата поемат в различни посоки, за да открият онова, което са загубили. Синът търси баща си, майката – възможната любов. От тази конфронтация се ражда нещо ново. Това е началото на една метаморфоза, среща във време и пространство, което си е само тяхно.

Спомням си
Босна и Херцеговина, 2016, 15'
Режисьор: Елма Татараджич

Филмът изследва пространството и го съпоставя с авторовия разказ, който е основан на спомена за началото на войната. Пространството като визуален фон е една семейна къща, типична босненска къща в Сараево, и две улици, важни за въпросния спомен.

Сърбежът
САЩ, 2016, 15'
Режисьор: Даян Белино

Една срамежлива вълчица се опитва да се сприятели с група весели и купонясващи зайци, но осъзнава, че тялото ѝ нещо се бунтува.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.