Викинг

Викинг


Оригинално заглавие: Viking
Език: руски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, екшън, исторически
Русия, 2016, 133'
Режисьор: Андрей Кравчук
Сценарий: Андрей Кравчук, Йохан Мелик
С: Антон Адасинский, Андрей Смоляков, Игор Петренко, Максим Суханов, Светлана Ходченкова, Данила Козловский, Владимир Епифанцев
Андрей Кравчук (с две награди от Берлинале за Италианецът) използва реални документи, както и викингските Саги за кралете за сюжета на тази историческа драма с елементи на епично фентъзи, която ни връща в Киевска Рус през 10 век.


След смъртта на баща си княз Владимир бяга в изгнание през замръзналото море от своя полубрат, който вече е постлал пътя си до трона с убийства. В Швеция обаче Владимир успява да събере армия от викинги и да си върне Киев, но последвалите жертвоприношения, многоженство и мащабни касапници на принципа "убиваш или те убиват" някак не отиват на титлата светец, която получава след приемането на християнството. Ако търсите достоверност на хората, събитията, а понякога и на сценичния реквизит, в тези два часа рядко ще ги намерите, но ако сте за зрелището – Викинг доставя най-скъпото в руската киноиндустрия от Изпепелени от слънцето 2 на Никита Михалков насам.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.