Обетът

Обетът


Оригинално заглавие: The Promise
Език: английски, немски, френски, арменски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, исторически
САЩ/Испания, 2016, 133'
Режисьор: Тери Джордж
С: Оскар Айзък, Шарлот льо Бон, Крисчън Бейл, Даниел Хименес-Качо, Шохре Агдашлу, Раде Шербеджия, Том Холандър, Жан Рено, Джеймс Кромуел, със специалното участие на Ара Маликян
Арменски студент по медицина, художничка и американски светски журналист оформят любовен триъгълник сред хаоса на Първата световна война в тази епична романтична история от режисьора Тери Джордж.


Скромният арменски аптекар Микаел напуска селото си в Южна Анадола, за да учи медицина в столицата. Той е сгоден за момиче от селото и има намерение да финансира следването си с нейната зестра. Майка му Марта го предупреждава да не се жени заради парите, но Микаел е убеден, че с времето той и бъдещата му съпруга ще се заобичат. Ала това е преди Микаел да срещне Ана. Изящна, образована в Париж и с таланти както в рисуването, така и в танците, Ана изглежда момичето на мечтите за Микаел. Но той е решен да спази дадения обет. Още повече, че Ана има връзка с Крис – американски светски фотожурналист. Тези трима герои са въвлечени в драма, каквато не биха могли дори да си представят, когато Османската империя се обединява с Централните сили (Германия и Австро-Унгария) и се развихря невиждано насилие.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.