Вдовици

Вдовици


Оригинално заглавие: Widows
Език: английски, испански
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, романтичен, криминален
САЩ/Великобритания, 2018, 129'
Режисьор: Стийв Маккуин
С: Вайола Дейвис, Лиъм Нийсън, Джон Бернтал, Мишел Родригес, Елизабет Дебики, Колин Фарел, Робърт Дювал, Даниел Калуя, Лукас Хаас, Синтия Ериво
Дотук режисьорът Стийв Маккуин е хвърлил три добри бомби в киното – Глад, Срам и взелия Оскар 12 години робство, в които обаче и с лупа не може да намериш капчица хумор или грамче шоу.


Маккуин е сериозен като камшик на голо, както звучи и заглавието на новия му филм. Но това е камуфлаж – Вдовици е жесток, брутален и страшно увлекателен крими трилър, който балансира перфектно като олимпийска шампионка на греда пуканките (престрелки и преследвания с коли) и размисъла (по теми като сексизма и полицейското насилие). Римейк на английските тв серии на Линда Ла Плант от 80-те, историята е за четири жени, напрегнали всичките си жили, мускули и клетки да извършат опасен обир и да надиграят лошия си късмет. Целта им са двата милиона, които трябва да върнат на мръсен политик, след като съпрузите им го обират, но и умират по време на акцията. Вайола Дейвис като вдовица на Лиъм Нийсън, водил мъжката банда, е лидер на дамската и на филма въобще, но в паяжината от герои и отношения тук няма слаба игра, нито слаб характер (за сценария е помогнала авторката на Не казвай сбогом, Гилиан Флин). Само без сравнения с Бандитките на Оушън – този трилър е жанрова дъвка, но умее и да пука балони в лицето на кривия ни свят. Дотолкова, че когато след два часа свърши, ти се иска Маккуин да беше направил сериал, за да има още.

програма
 • Arena Zapad

  17 декември (понеделник), 22:20

  18 декември (вторник), 22:20

  19 декември (сряда), 22:20

  20 декември (четвъртък), 22:20

 • Cinema City Paradise

  17 декември (понеделник), 22:40

  18 декември (вторник), 22:40

  19 декември (сряда), 22:40

 • Cinema City Sofia

  17 декември (понеделник), 22:20

  18 декември (вторник), 22:20


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.