Крийд 2

Крийд 2


Оригинално заглавие: Creed II
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма
САЩ, 2018, 130'
Режисьор: Стивън Кейпъл мл.
С: Майкъл Б. Джордан, Силвестър Сталоун, Долф Лундгрен, Теса Томпсън, Флориан Мунтеану, Ууд Харис, Ръсел Хорнсби, Фелисиа Рашад
Цифрата 2 в заглавието можеше спокойно да бъде и 8 – преди три години първият Крийд толкова ударно вдигна обратно на крака сагата Роки (стигнала до 6 епизода), че броенето продължава плавно и досега.


Заслугата е на трима мъже: Силвестър Сталоун, който внесе нужната мъдрост и мекота в застарелия Роки; Майкъл Б. Джордан, който вкара харизма в сина на неговия мъртъв приятел Аполо Крийд – Адонис; и непопулярния преди Райън Куглар, който ги режисира така, че изстреля и филма, и себе си в киното тежка категория (следващият му проект беше марвелският хищник Черната пантера). Една от тези три опори липсва във филма сега (сниман е от независимия Стивън Кейпъл) и това леко отслабва крошето му, но не се притеснявайте – историята е силна. Още една легенда се завръща и това е Долф Лундгрен като Иван Драго – украинецът, убил на ринга Аполо Крийд и изкаран от играта от Роки. Синът му Виктор се появява точно когато шампионът Адонис чувства как му липсват предизвикателства на ринга. Нататък е ясно – двамата млади боксьори ще се вкопчат един в друг между въжетата с взаимен глад за отмъщение, докато старите съперници ги нахъсват от ъгъла. Хубаво е, че боят има и подплата – темата син-баща, която отеква като ехо от гонг през цялото време.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.