Future Shorts Лято

Future Shorts ЛятоЕзик: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: късометражен
Порция свежо, лятно късометражно кино от Future Shorts. В програма са включени 8 филма от цял свят, сред които новия филм на Симон Меса Сото Майка, който разказва за живота на младо момиче от Колумбия, както и двата най-нови сингъла на Little Cub и HAIM; разтърсващата документалната история за бежанците на остров Самос и комедията за известния футболен шотландски талисман Оор Уоли.


Little Cub - Too Much Love
Великобритания, 2017, 4', музикално видео
Режисьор: Лили Роуз Томас

Ще видим съсвем новия сингъл на електро триото Little CubToo Much Love. Видеото е модерна приказка с поука за днешния ден, където всъщност няма поука. А иначе ще чуем: „I’m very sorry, feelings just aren’t my thing“ и ще се замислим.

Майка
Колумбия, 2016, 14', драма
Режисьор: Симон Меса Сото

16 годишната Андреа, която живее в град Меделин, Колумбия, се явява на кастинг за порно филм. Филмът е с номинация Златна палма от фестивала в Кан през 2017 и още в селекцията на няколко международни фестивали. Режисьорът Симон Меса Сото е носител на Златна палма за филма си Leidi, който сме показвали в предишните ни програми, отново със силен социален заряд.

Комитетът
Финландия/Норвегия, 2016, 14', комедия
Режисьори: Жени Тоивониеми и Гунхилд Енгер

Трима делегати от Финландия, Норвегия и Швеция, по време на политическа среща, са изправени пред истинските предизвикателства на демократичното вземане на решение. Комедия за високите политически амбиции и тяхното реализиране.

Половин човек
Хърватия, 2016, 20', драма
Режисьор: Кристина Кумрик

Миа и Лорена се събират с баща си, след като той е прекарал няколко месеца като военнопленник. Семейството е отново заедно, но дали ще могат да намерят щастието си? С награда за най-добър късометражен филм за 2017 от фестивала Вилнюс.

Haim - Right Now
САЩ, 2017, 5', музикално видео
Режисьор: Пол Томас Андерсон

Ще ви покажем новото видео на сингъла Right Now на супер енергичните сестри HAIM, което те записаха през април 2017, режисирано от номинирания за Оскар - Пол Томас Андерсън.

Обир
Великобритания, 2015, 15', драма
Режисьор: Рене Паневис

Уейнън и Ръсел са крадци на коли, но понякога и те изпадат в състояние на морална дилема, може би когато срещнат нещо с голяма лична стойност. Филмът е с пет номинации и две награди от международни фестивали.

Светлини в тъмното: Бежанската криза в Гърция
Великобритания, 2017, 12', документален
Режисьор: Лили Кол

Кратък, но въздействащ документален разказ за Самос, Гърция и вълната от бежанци, спасявани от човешкото милосърдие на местните хора и поставяни в нечовешки условия от властите.

ООР Уоли
Шотландия, 2017, 12', документален
Режисьор: Мартин Ленън

Елинор е майка на осем деца и баба на седем. През последните шестнадесет години се изявява също така като един от най-известните футболни талисмани на Шотландия – Оор Уоли (The Warrior).


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.