Future Shorts Есен

Future Shorts Есен
Превод: с български субтитри, с английски субтитри
Жанр: късометражен
Пет къси филма от фестивален сезон 2016-2017 разказват големи истории от Европа с куп награди, включително късометражен Оскар и Златна мечка от Берлинаре.Клетниците
Франция, 2017, 17', драма
Режисьор: Ладж Ли

В парижкия квартал от романа на Виктор Юго, новоназначен полицай научава за злоупотребите на двама свои колеги ветерани. Когато обаче, младеж успява да заснеме техните действия отвъд допустимото, ситуацията ескалира.


Пей
Унгария, 2016, 25', драма
Режисьор: Деáк Кристóф

Зофи е приета в известния хор на новото си училище, но скоро научава за жестоките начини на работа на диригента. Това ще накара Зофи и новата й приятелка да му дадат подобаващ урок.
Оскар 2017 за Най-добър късометражен игрален филм

The Blaze - Territory
Франция, 2017, 6', музикално видео
Режисьор: The Blaze

Млад мъж се връща в Алжир - място, което някога е наричал свой дом. Използвайки харизматичен главен герой колебаещ се между своя бурен характер и чувствителност, авторите на това музикално видео ловко демонстрират с картина и звук автентичната необузданост на Blaze, която няма нужда да бъде обяснявана с думи.

Rocknrollers
Холандия, 2016, 24', драма
Режисьор: Даан Бол

Една вълнуваща история за депресията и полезния, лечебен ефект на музиката и приятелството.

Балада за жабите
Португалия, 2016, 11', експериментален
Режисьор: Леонор Телес

Както циганите, така и керамичните жаби не остават незабеляани за зоркия поглед. Началото на „Балада за жабите“ е поставено в неясен контекст. Филм , който се намесва в португалското ежедневие, под формата на басня за ксенофобията.
Сред многобройните награди на филма са и Златна мечка от Берлинаре за Най-добър късометражен филм и Най-добър режисьор на късометражен филм за режисьорката Леонор Телес.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.