• София Филм Фест На брега

  16 - 24 март 2017
  Тазгодишното 15-то издание на кинофестивала София Филм Фест На брега включва в програмата си 20 филма, 8 от които български.
  Общинско кино АБ
 • Време е за Аполония

  1 - 10 септември 2016
  Отбелязваме първите десет дни на септември като Празници на изкуствата, а доброто съвпадение в календара ни дава дълъг уикенд и прогноза слънце за пътуването до Созопол. Вълните и пясъкът в случая са само екстра – градът събира най-доброто от реколта 2016 в музиката, театъра, киното, литературата и визуалните изкуства. Огледът ни отдолу е бърз, но внимателен, а останалото е на място до 10 септември.
 • Аполония 2016

  1 - 10 септември 2016
  Не приемаме, че лятото е свършило преди да заровим пръсти и в пясъка в Созопол, както и да си вземем солидна доза арт от Аполония. Достатъчни поводи, за да посетим града между 1 и 10 септември, където ни очаква познатата артистична смес от театър, музика, литература и кино изцяло българско производство, плюс няколко изложби. Хвърляме бърз поглед на програмите на отделните сцени и си набелязваме събития.
  Художествена галерия
 • Първи фестивал на португалското кино

  9 - 14 август 2016
  Първото издание на Фестивала на португалското кино в Бургас ще се проведе между 9 и 14 август. Филмите, селектирани специално за кинофеста, ще бъдат прожектирани на открита сцена Охлюва от 21:00.
 • Burgas International Film Fest

  22 - 28 юли 2016
  Винаги се радваме, когато се появяват нови фестивали. Ако пък са и за кино, радостта е двойна. Новината е, че от това лято Бургас влиза в числото на градовете със собствени кино фестивали. 
 • Лятно кино в квартала

  14 - 17 юли 2016
  Екран с внушителни размери (4x7м), отлична селекция от филми, открито небе и приятели - да, познато ни е, защото имаме опит от миналата година. Добрата новина е, че Лятно кино в квартала се превръща в традиция и ще го гледаме и това лято на една крачка от дома ни.
 • Включи града 2016

  24 - 25 юни 2016
  Фестивалът Включи града, който залага на активното участие на публиката, за пета година ще представи улични пърформанси, концерти, изложби, интерактивни арт инсталации и ателиета.
 • София Филм Фест 2016

  10 - 31 март 2016
  20 години, 200 филма. С тези числа наум тръгваме към НДК на 10 март, за да чуем пак "Гасете телефоните, започва София Филм Фест!"
 • Аполония 2015

  28 август 2015 - 5 септември 2015
  Другото име на Созопол е Аполония, както помнят и камъните по улиците му. Но сега думата ни е за Празниците на изкуствата, които се задават от ъгъла – между 28 август и 5 септември градът събира в шепата си най-доброто от музиката, театъра, киното, литературата и визуалните ни изкуства през годината. Правим лист с акценти, останалото – на брега.
 • Седмица на Португалия

  18 - 24 юли 2015
  Седмицата на Португалия в Бургас представя панорама на богатството португалското изкуство, както и самобитността и огнените ритми в танците на най-голямата латиноамериканска страна - Бразилия. Там португалският език и влиянието на европейските културни ценности се развиват и органично се вписват в симбиозата на множеството етно култури.
 • Ехо от Банско Филм Фест

  25 - 27 юни 2015
  Екстремната кинопанорама Ехо от Банско Филм Фест ще отведе бургазлии на едни от най-екзотичните и труднодостъпни места на планетата – Южна Америка, Хималаите, Аляска, Африка, Антарктика, Монголия.
 • София Филм Фест На Брега

  12 - 20 март 2015
  София Филм Фест тече с пълна сила в столицата, а добрата новина е, че и ние по морето ще се насладим на селекция от най-добрите ленти, номинирани и наградени с Оскар, Златен глобус, БАФТА, на Берлинале, във Венеция, Кан и др., и които могат да се видят единствено в рамките на фестивала.

 • Северно сияние

  18 - 22 декември 2014
  За поредна година бургазлии ще имат удоволствието да се насладят на скандинавска филмова естетика, благодарение на фестивала Северно сияние.
 • Банско Филм Фест

  25 - 30 ноември 2014
  От 25 до 30 ноември в Банско се покоряват върхове, прескачат се пропасти и се оцелява при минусови температури. И то без да има милиметър снежна покривка. Програмата на популярния вече Банско Филм Фест покачва адреналина на сухо с филмови и живи срещи с най-екстремните хора на планетата.
 • Форум за късометражно кино

  10 - 16 ноември 2014
  Безспорно, един от най-цветните кино фестивали през лятото е Фестивалът за късометражно кино In The Palace в Балчик. От 10 до 16 ноември и в разгара на есента, фестивалът се пренася за седмица в Бургас, за да представи селекция от 68 от най-добрите си филми от последните четири издания.
 • Хелоуин в Cinema City

  31 октомври 2014 - 1 ноември 2014
  Разчупете традиционното честване на Хелоуин, като отбележите 31 октомври с тематичен филмов маратон. Кината Cinema City ще се погрижат за страшната програма, подкрепена от злокобна обстановка и шегаджийски изненади. За вас остава лесната част - да се дегизирате, както ви харесва.
 • Аполония 2014

  28 август 2014 - 6 септември 2014
  Тази година любимата ни Аполония чества 30 годишен юбилей и както подобава в такива случаи, програмата на фестивала ще е по-пъстра и богата. Ще останат доволни както любителите на театралното изкуство, така и тези на музиката, словото и киното.
 • Национален фестивал Четящият човек

  12 - 15 юни 2014
  Третият национален фестивал Четящият човек ще се проведе от 12 до 15 юни в Бургас. И тази година фестивалът ще проследи пътя на книгите през различни жанрове на изкуството. Събитието започва с традиционният флашмоб „Аз чета всеки ден. А ти?”, който ще стартира от Часовника и ще спре пред паметника на Христо Фотев в Морската градина.
 • Включи града

  6 - 8 юни 2014
  Третото издание на фестивала за съвременно изкуство Включи града в Бургас започва на 6 юни. До края на уикенда (8 юни), фестивалните събития ще следват едно след друго, а програмата предлага интересни нещица за всеки вкус и възраст.
 • Фестивал на анимационните филми Златен кукер Бургас

  25 - 27 май 2014
  Фестивал на анимационните филми Златен кукер - София стартира в Бургас на 25 май. В перидоа от 25 до 27 май, зала Георги Баев на КЦ Морско казино ще се превърне в киносалон. Програмата включва прожекции на множество късометражни анимационни филми, както и на два пълнометражни филми за деца.