Остават брони дни до Mood for Food Street Fest

Остават брони дни до Mood for Food Street Fest


13 септември 2018
Докато хапваш най-сочния бургер, който можеш да си представиш, в центъра на Пловдив изведнъж чуваш гласа на Свилен от Остава, отпиваш си от крафт бирата и изпращаш лятото с усмивка и тръпнещо очакване за следващото.
Точно това ще можете да преживеете на Mood for Food Street Fest от 14 до 16 септември.Пица, американски хот-дог, 6-метрова скара и гофрета на клечка са само част от храните, които ще откриете на фестивала. Но за храната ни е ясно – ще е много и адски вкусна. Какво друго ни хвана окото, гледайки богата програма? Споменахме Остава, нали? След като закриха летният сезон в Маймунарника, изпълнителите на Шоколад ще открият есенния в сърцето на Пловдив с много любими парчета. Освен тях, сред музикантите забелязахме и Bobo & The Gang, които ще разтърсят сцената на Mood for Food още в петък, 14 септември, а партито определено няма да е за пропускане.

От многобройните лекции и уъркшопи задължително ще посетим тези на Албена Тонкин, основател на проекта Здравей!, която ще ни даде полезни съвети за това как да запазим себе си, и Лора Аспарухова, чиято лекция ще се фокусира върху това как да оптимизираме времето си, така че да приготвяме вкусна храна, да тренираме и да водим здравословен начин на живот, без да нарушаваме ежедневните си задачи.

Уъркшопът на Яна от Salted. Figs по food фотография е друга спирка, която определено не бихме пропуснали. Вкусната храна непременно трябва да бъде споделена! Даниела Танева ще ни научи как да приготвяме вкусен квасен хляб – като този на баба, който всички си спомняме с усмивка.

Какво е food фестивал без истински готвачи на място? Шеф Павел Павлов идва право от ефира на 24kitchen, за да покаже някои от тайните си готварски трикове на сцената на Mood for Food. Той и някои от най-изявените български шеф-готвачи приготвят на живо пред всички посетители някои от любимите си рецепти.

А за разкош, сред вкусните ястия, освежаващите напитки и интересните лекции и уъркшопи ще намерите и escape room на място. Да, escape room в центъра на Пловдив. Три дни, изпълнени с много положителни емоции и, разбира се, доволни стомаси, идният уикенд е най-очакваното събитие тази есен.

Повече информация за фестивала, както и пълен списък с участниците ще откриете тук.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.