Майка

Майка
театрална постановка
от Максим Горки
Режисьор: Маргарита Мачева
Снимки: Георги Вачев
С: Ивана Папазова, Мариана Йотова, Димитър Банчев, Тодор Дърлянов, Александра Димитрова, Боряна Братоева / Мария Сотирова, Красимир Доков, Венелин Методиев, Елена Кабасакалова, Петя Михайлова / Деница Илиева, Иванка Димитрова / Валерия Минева
Годините са страшни – навсякъде има бунтове, стачки. Политическата система е разклатена. Това е свят на ръба на промяната. Несигурността и страхът активират инстинкта за самосъхранение у човека и той започва да се бори със зъби и нокти за оцеляването си, без да се интересува от другите.


В дома на Железнови атмосферата е натегната от конфликти, които всяка минута са готови да преминат в открита и остра вражда. Тя избухва внезапно и също толкова внезапно стихва и отстъпва място на тревожна и отекваща тишина. Семейството се разпада. Много бързо. Разпада се заради конфликта между необходимостта да останат заедно и желанието на всеки да се спасява индивидуално спрямо своите стремежи. Майката повежда война срещу собственото си семейство в името на това да го запази цяло... за да продължи да бъде Майка.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.