• La Comedia


  Режисура: Стефан Плачков · С: Трио Плачкови

  Единствен по рода си шоу-спектакъл от жанра "театър на движението", La comedia e една добре забъркана смес с много хумор, непринудена ирония и откровено смешни житейски ситуации. Интерактивно забавни истории за мечтите и хората, за живота и за това, което се случва, докато си правим планове за него.

  Нов театър - НДК  
 • Mamma Mia!


  Диригент: Светослав Лазаров · Режисьор: Пламен Карталов · Сценография: Нела Стоянова · Костюми: Християна Михалева-Зорбалиева ...

  Макар да следва по петите оригиналния мюзикъл (и адаптацията му на екран с Мерил Стрийп през 2008), версията на Пламен Карталов завива и в нови посоки, за да покаже, че Mamma Mia! не е "лимонадена", а една "комично-тъжна" история.

  Национална опера и балет  
 • Вересии


  авторски спектакъл на Бойко Богданов, Вечеслав Парапанов, Мария Сапунджиева, Тончо Токмакчиев · С: Мария Сапунджиева, Тончо ...

  Кръчма, някъде в нашата българска безпътица, в съвременното ни безвремие. Героите на Мария Сапунджиева и Тончо Токмакчиев са кръчмарка и кръчмар. В очакване на клиенти и на по-добри дни, те отмерват времето в мечтания и комични кавги.

  Театър 199 Валентин Стойчев  
 • Историите на мистър Хепи


  По Доналд Бисет · Режисьор: Съби Събев · С: Валентин Василев, Елена Атанасова, Александър Валериев

  Представлението е по известните Небивалици на английския писател и актьор Доналд Бисет. В основата на представлението е приказката Трите шапки на мистър Хепинстал.

  Театър Възраждане  
 • Нос


  по Гогол · Постановка: Веселка Кунчева · Сценография и костюми: Мариета Голомехова · Музика: Христо Намлиев · С: Георги ...

  Какво говори носът на един човек за него самия? Този въпрос е двигател за пиесата на Веселка Кунчева (по Гогол), която надушва в подробности нрава на седналия отсреща.

  Театър 199 Валентин Стойчев  
 • Родени в България


  Моноспектакъл на Тодор Трайчев

  Под формата на уникален спектакъл, с много музика, настроение, любов и стряскащи откровения, без свян и артистична подправеност в спектакъла са отразени необикновените истории от живота на двамата легендарни естрадни изпълнители Мариана и Тодор Трайчеви, напуснали България преди повече от три десетилетия и потърсили своето щастие в САЩ.

  Театър Възраждане  
 • Рошльо и комините


  от Кина Къдрева · Режисьор: Таня Евтимова · С: Марияна Бранкованова, Михаил Скуджов 

  "Този спектакъл не е просто едно зрелище, а е с много сериозни подтеми.

  Театър Възраждане  
 • Самохвалко


  Режисьор: Бианка Бенковска · С: Михаил Скуджов, Марина Мозжухина, Валери Зарков

  Малкото розово слонче навсякъде се хвали, че е най-силно, най-смело на света. Думите му стигат до ушите на Господаря на най-страшните неща, който много се ядосва и решава да си премерят силите, като подложи слончето на три изпитания – буря с мълнии и гръмотевици, пожар и земетресение, а ако издържи да му изпълни едно желание.

  Театър Възраждане  
 • Семеен съвет


  от Кристина Клементе · Постановка: Атанас Атанасов · С: Георги Спасов, Анастасия Ингилизова, Никола Стоянов, Христина Джурова, ...

  Пиесата на Кристина Клементе, режисирана от Атанас Атанасов, влиза в дома на демократично семейство, в което дори се избира президент, докато един от членовете му не вдига революция.

  Театър 199 Валентин Стойчев  
 • Уилям Шекспир – пълни съчинения Shakespeare


  от Джес Адам Даниел · Режисьор: Съни Сънински · С: Атанас Атанасов, Петър Калчев, Георги Спасов

  Заслужава си да се гледа представлението на Театър 199 Уилям Шекспир – пълни съчинения, поне по няколко причини. Постановката е с ...

  Театър 199 Валентин Стойчев  
 • Цветни вълшебства


  от Румен Николов · Постановка и костюми: Таня Евтимова · С: Елена Атанасова, Марина Мозжухина, Александър Валериев

  Еко пиесата е посветена на хармонията в природата, в човешките отношения. По поетичен и многообразен като изразни средства начин се изгражда темата за хармонията, в която живеем, за опазване на цветовете в природата и живота ни.

  Театър Възраждане  
 • Червено


  от Джон Лоугън · Режисура: Владлен Александров · С: Георги Кадурин и Иван Юруков · Сценография: Иван Карев · Костюми: Весела ...

  Дълбока, тревожна, мрачна, цветна и шеметна пиеса, точно какъвто е и главният й герой – художникът Марк Ротко, един от най-видните представители на абстрактния експресионизъм в САЩ.

  Театър 199 Валентин Стойчев