Аладин

Аладин
мюзикъл
Мюзикъл за деца и възрастни
Музика: Марио Балтаджиев
Либрето: Иван Ангелов, Петя Миладинова
Текст на песните: Иван Ангелов
Реж.: Надя Асенова
Дир.: Светослав Лазаров
Сценография: Тодор Райков
Худ. на костюмите: Анелия Райкова
Хореограф: Татяна Янева
Хормайстор: Людмил Горчев
С: Поли Генова, Денко Проданов, Дони, Камен Иванов, Цветелин Павлов, Яница Маслинкова, Христо Сарафов
Деца: Петя Андасарова, Пресиян – Илия Димитров, Кая Иванова, Лидия Иванова, Йоан Михайлов
Мюзикълът Аладин е за любовта, за силата на човешките възможности, за вярата в собствените ни умения. Аладин е всичко това, което ни е трудно да бъдем и понякога почти невъзможно да постигнем.


Аладин е най-новият български мюзикъл, който се представя на зрителите на сцената на Музикалния театър. Проектът е създаден от желанието на група артисти и музиканти да съживят културния живот в България, в сферата на музикалния театър, като привлекат интереса на младите хора и ги възпитат в ценене на качествено изкуство. Аладин е първото по рода си музикално и театрално шоу в България, с изцяло българска авторска музика, български текст, актьори, музиканти и сценография. Уникална смесица от различни стилове, интересни актьори и популярни музиканти, Аладин докосва зрители от всички възрасти. Мюзикълът е модерна интерпретация на класическата приказка, в която духът не е просто слуга, а по-скоро метафора за човешкият дух, в който се крие силата на всеки от нас – това е духът, който всеки може да потърси и открие в себе си. В този смисъл, освен че предлага едно уникално аудио визуално шоу, Аладин носи в себе си едно по-дълбоко и мотивиращо послание, в което всеки може да открие себе си. Заразени от ентусиазма на създателите на мюзикъла и вдъхновени от мечтата на композитора Марио Балтаджиев, известни български артисти подкрепят създаването му и се включват в реализацията на проекта.


 

Горе Коментари (1)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 18.01.2014 20:45 bonikoko

Re: Аладин

6+ - превъзходен! Горещо препоръчвам! Не пропускам да посетя мюзикъл при всяка визита в Лондон. Определено "Аладин" е на лондонско ниво. Чудесна музика също - поздравления и на композитора. Декор, костюми и този път никакви забележки към дикцията. Хареса на всички ни - малки и големи.