Дванайсета нощ

Дванайсета нощ
театрална постановка
Драматичен театър Сава Огнянов, Русе
от Уилям Шекспир
Превод: Валери Петров
Постановка и адаптация: Петър Денчев
Сценография и костюми: Елица Георгиева
Музика: Пламен Мирчев - Мирона
С: Венцислав Петков, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Иван Самоковлиев, Любомир Кънев, Ивайло Ненов, Кадри Хабил, Елена Нацариду, Мариана Бонева, Мариана Крумова
Дванайсета нощ е история за любовния копнеж и неговите трансформации, за бленуването като начин на живот и запълването на същностните липси и изживяването на живота като блян.


Любовта тук не е непостижима, но не е и реалността. Животът в Илирия отдавна е изтлял, превърнал се е в бленуване, където човек се влюбва в привидностите, но същността остава невидима. Затова "вчустването" е невъзможно. Това е история за желаната идентификация – да намериш онова, което обичаш, за да знаеш кой си. История на желанието за живот, което мъчително се е затворило в идеализираните представи, в кухия патос и неспособността за реални действия. И въпреки, че в подзаглавието "каквото пожелаете" има известна степен на избирателност, персонажите трябва да се откажат от илюзията за съвършенство – животът е толкова жесток, колкото е; и сме сами в него.

Петър Денчев


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.