Манхатън, 2-ро авеню

Манхатън, 2-ро авеню
театрална постановка
от Нийл Саймън
Режисьор: Бойко Илиев
С: Георги Кадурин, Емануела Шкодрева
Манхатън, 2-ро авеню е една от най-популярните пиеси на известния американски драматург Нийл Саймън, носител на три награди Тони и три номинации за Оскар.


Той е майстор на забавната и умна комедия, винаги актуална със своите прозрения за острите проблеми на съвременността, за съществуването на човека в урбанизирания свят, за оцеляването на духовността и човешките взаимоотношения, поставени на изпитание в едно забързано и отчуждено общество.
Манхатън, 2-ро авеню е спектакъл за страховете и маниите на Мел Едисън, останал без работа на 54 години сред страшна икономическа криза, но и за борбата му със собствените му страхове и мании. В светлината на прожекторите стъпва и любящата му съпруга с успешна кариера Една Едисън.
Макар и да е писана преди много години, пиесата е все така плашещо актуална. Героите в Манхатън, 2-ро авеню са хора, които се опитват да оцелеят в силно невротизирания и притискащ ги свят. Те, въпреки всичко, се забавляват с живота, живеят го с черен хумор, ирония и самоирония. И Мел, и Една са наясно, че за тях има единствено напред и то само когато хванеш лопатата, както буквално прави нашият герой.

Бойко Илиев


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.