Балетна гала вечер

Балетна гала вечер
балет
С: Красина Павлова и Аршак Головян - солисти на Дойче балет Берлин
Балет на Държавна опера Стара Загора
Празнична танцова гала вечер, посветена на Международния ден на балета.


В първата част на концерта балетът на Държавна опера - Стара Загора представя второ действие на Лебедово езеро от Чайковски.

Във втората част предстои вълнуваща среща с изкуството на солистите на Щатсбалет, Берлин - Красина Павлова и Аршак Галумян. Те ще представят фрагмент от балета Ромео и Жулиета на Сергей Прокофиев. Легендарният съвременен хореограф и настоящ артистичен директор на Щатсбалет, Берлин -  Начо Дуато, е предоставил на балетната двойка правото да изпълни за първи път пред българската публика неговото хореографско бижу Rassemblement (Свързване) по мистичната музика на Тото Бисаинте. Красина Павлова и Аршак Галумян ще видим и в изящна танцова миниатюра с романтичното заглавие Пътешествие, създадена от Галумян през 2013.

Весела Василева и Даниел Тичков ще танцуват дует от балета Корсар на Адам.

Стоян Фъртунов и японската балерина Суга Харука ще изпълнят па де дьо на Базил и Китри от балета Дон Кихот на Минкус.

Гръцката балерина Йоана Влагули ще участва със своя композиция и авторска хореография, заедно с артисти от балетната трупа на Държавна опера - Стара Загора. Талантливата балерина разкрива за първи път своя многолик талант – на композитор, пианист, хореограф и танцьор. На пианото ще ѝ партнира диригентът - пианист Димитър Косев.

Кремена Костова и Станко Танев ще завъртят палци върху музиката на Адажио на Албинони по хореография на Алида Бонева.

Анелия Димитрова, Златомир Колев и Ивайло Янев ще изпълнят атрактивни танцови номера по хореография на Тихомир Митев.

В балетната гала вечер се включва и младата балетна надежда от Стара Загора – Нели Георгиева. Тя ще изпълни вариация от балета Талисман на Рикардо Дриго. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.