• One Dance Week

  21 септември 2018 - 14 октомври 2018
  Няма по-бърз начин да ви кажем защо Пловдив продължава да е точката на кипене на картата и в периода от 21 септември до 14 октомври, освен с цифри, така че слушайте: 11-ата One Dance Week се разтяга в 4 уикенда, отваряйки вратите на Дома на културата за звезди и съзвездия от вселената на съвременния танц и пърформанс, а върхът е, че с 9 билета преживяваме цели 11 международни спектакъла. И да имате време само за един обаче, няма драма – в програмата надолу празно няма.
 • Аполония 2018

  31 август 2018 - 8 септември 2018
  За всички, които още имат отпуск или поне два свободни уикенда за изкуство, редим пълната програма на созополския фестивал от 31 август до 8 септември. Кое къде се случва ще се ориентирате надолу, а билети търсете на eventim.bg (където за беда ще разберете и че в омнибуса на бае Славе за Чамкория вече няма места).
 • Беглика фест

  22 - 27 август 2018
  "Магия във всичко и най-вече в хората", наричат феста, който вече кръгло десетилетие организира близки срещи между човека и родопската природа.
 • Funcity+

  8 - 12 август 2018
  В дните от 8 до 12 август за поредна година Funcity ще забавлява малки и големи с богата си програма, съвкупност от танци, музика, изкуства, спорт, игри и състезания.
 • Международен балетен конкурс 2018

  15 - 30 юли 2018
  Балетната олимпиада ще събере за 28 път елита на танца на сцената на Летния театър във Варна. От 15 до 30 юли млади таланти от Европа, Азия и Америка ще се представят пред звездното жури с избрани образци на балетната класика и хореографии от съвременни автори, като се състезават в две възрастови групи.
 • Международен театрален фестивал Варненско лято 2018

  1 - 14 юни 2018
  26-то издание на Международния театрален фестивал Варненско лято за поредна година ще покаже най-доброто от българската сцена през изминалия сезон, чуждестранни спектакли, специално поканени за фестивала арт събития – концерти и прожекции на спектакли, програмирани в четири модула: Българска селекция, Международна селекция, Програма Шоукейс и Паралелна програма.
  Graffit Gallery , Menthol , Археологически музей , ДТ Варна, Куклен Варна, ФКЦ, Художествена галерия Борис Георгиев
 • Международен куклен фестивал Златният делфин 2017

  1 - 7 октомври 2017
  От 1 до 7 октомври Варна ще бъде център на кукленото театрално изкуство и домакин на поредното издание на най-стария международен фестивал за куклено изкуство в България Златният Делфин.

 • FUNCITY+

  30 август 2017 - 3 септември 2017
  Тазгодишният младежки фестивал FUNCITY+ идва след броени дни във Варна, а програмата му е по-пъстра от всякога. Между 30 август и 3 септември в района на Пристанището ще има както много музика, танци и спорт, така и разнообразни работилници.
 • Международен фестивал на монодрамата Към звездите

  2 - 8 август 2017
  Осмото издание на театралния форум представя български и чуждестранни моноспектакли, които ще гледаме на специална сцена в Археологическия музей във Варна от 2 до 8 август.
 • Международен театрален фестивал Варненско лято

  1 - 11 юни 2017
  41 спектакъла влизат в афиша на тазгодишното юбилейно издание на фестивала Варненско лято. Те ще донесат във Варна както най-доброто от българската театрална сцена от миналия сезон, така и модерни театрални и танцови интерпретации от Европа, Америка и Азия.
  ул. Преслав
 • Vertigo Festival

  14 - 17 ноември 2016
  Третото издание на фестивала Vertigo (14-17 ноември) във Варна представя съвременни танцови проекти и алтернативни изпълнителски изкуства. Акцент в програмата са проектите
 • Funcity+

  29 септември 2016 - 2 октомври 2016
  Funcity+ е фестивал, в който млади творци, представители на организации, формални и неформални групи се изявяват в различни области на музиката, уличните спортове, визуалните и танцови изкуства, театъра, игрите и занаятите.
 • Международен балетен конкурс Варна 2016

  15 - 30 юли 2016
  27-ото издание на първия и най-труден в света балетен конкурс ще събере елита на танца в магичния Летен театър на Варна от 15 до 30 юли. 155 състезатели от 35 държави ще се включат в надпреварата за наградите на Балетната Олимпиада.
 • Театър Римски терми

  17 - 30 юли 2016
  С това издание се възстановява прекъсналата традиция на регулярните летни камерни спектакли в Римски терми.
 • 24-и Международен театрален фестивал Варненско лято

  1 - 11 юни 2016
  Най-доброто от българската театрална сцена през изминалия сезон, интересни чужди трупи, специално поканени за фестивала арт събития, представления, концерти, прожекции на спектакли и студентски театър - на всичко това ставаме свидетели от 1 до 11 юни във Варна по време на поредното издание на Международния театрален фестивал Варненско лято.
 • Нощ на театрите във Варна

  21 ноември 2015
  Варна за поредна година се включва в Нощта на театрите, макар че събитията започват още от 10:00 сутринта. Всеки спектакъл обещава да бъде приключение, така че изборът няма да е лесен. А може би най-добре би било да си отделите целия ден за театър... Не сте го правили отдавна, поне от миналогодишната Нощ на театрите.
 • Funcity 2015

  27 - 30 август 2015
  Това лято Funcity навършва пет години. Като първи юбилей на събитието, това е годината с най-много промени в неговата организация – нови дати, сцени и локации, нови дейности и събития.
 • 23-и Международен театрален фестивал Варненско лято

  1 - 11 юни 2015
  За поредна година фестивалът Варненско лято си поставя за цел да открои най-доброто от българската театрална сцена. Акцентът традиционно пада върху най-оригиналните и мобилни представления от столичните театрални сцени, а сред чуждестранните предложения са спектаклите от Италия, Чехия, Холандия.
 • Vertigo Festival

  24 - 29 ноември 2014
  Пилотното издание на Vertigo Festival във Варна ще представи съвременен танц и алтернативни изпълнителски изкуства. Всички представления ще се играят в несценични пространства, което превръща фестивала в уникален по формат за България.
 • Нощ на театрите във Варна

  15 ноември 2014
  Драматичен театър Стоян Бъчваров и Държавен куклен театър Варна ще участват за първи път в европейската инциатива, обединяваща усилията на театри в различни страни, в един и същи ден да достигнат по традиционни и иновативни пътища до своята публика.