Фестивал на виното

Фестивал на виното


14 октомври 2019
За шеста поредна година Bulgaria Mall организирa Фестивал на виното, който събира ценителите два пъти годишно. Есенното издание ще се проведе нa 19 и 20 октомври на ниво партер в Bulgaria Mall, където над 25 винопроизводители и вносители ще предоставят селекция от разнообразни български и вносни вина. Входът към този винен рай е отворен за всички посетители от 13:00 до 19:00.


Изненадата тази година обаче крие в себе си французин, носител на много награди, 5 селектирани вина и дегустация на 5-степенно меню, създадено специално за Фестивалa на виното. Любителите на добрата кухня и качествените вина ще имат възможността да се докоснат до магията, която стои зад L’instant Catering.

А сега нека първо ви запознаем с главното лице: шеф Антоан Верест е трето поколение готвач, като за пръв път влиза в кухнята още на 13 години – без да разбере, че това негово забавление един ден ще стане негова професия. Завършва престижно кулинарно училище в Париж, където среща и своята половинка Карин – спътник и до днешен в неговия живот. Пътуват и работят в различни краища на света като Париж, Мелбърн и Дубай. Все пак нещо ги грабва за пристан в България, откъдето са и корените на Карин. Ресторантът, който създават тук, в София, печели два пъти наградата на БакхусРесторант на годината. По-късно обаче развиват идеята за L’instant Catering като френски бутик, в който се предлага висококачествена храна за вкъщи, за събития.

Шеф Антоан ще представи френската кухня по време на ексклузивната дегустация, която Bulgaria Mall организира на 19 октомври в три възможни часови диапазона: 13:00, 15:00 и 17:00. Откраднете си миг удоволствие в този ден и дайте нужната доза наслада на всичките си сетива със специално създаденото от шеф Антоан Верест дегустационно меню, което вече сме готови да разкрием за вас.
Ето го и него:

Меню

Салата с пушена сьомга и миди
Пушена сьомга, миди, целина, зелена ябълка, бяло грозде, майонеза със сок от миди

Ескарго по бургундски
Прясно изпечени охлюви с магданоз и микрогрийн, поднесени на канапе от морска сол

Сьомга бонбони
Сьомга, джинджифил, лек чили сос, сервирани върху раковина

Яйца Мерет
Поширано яйце, сос от червено вино, опушен бекон и гъби

Трилогия Шоколад и малини
Шоколадов мус с шоколад от Еквадор и прясна малина
Шоколадов трюфел, потопен в пудра от сушена малина
Малинов мус, сервиран с прясно настърган шоколад


Ако ви разкажем за всяко едно ястие още сега поотделно, то как ще ви накараме да се вълнувате до последния миг преди събитието? Единствено бихме могли да ви издадем тайната, че нямаше как да пропуснем френското вдъхновение за Ескарго по бургундски в това автентично за региона предястие. Във Франция Escargots de Bourgogne се сервират с обилно количество масло, чесън и магданоз. По време на ексклузивната дегустация на 19 октомври ние ще го сервираме в компанията на чаша оранжево вино, този път от Долината на Струма.

Стана ли ви интересно? Основният фокус за избора на всяко едно от изтънчените ястия, е българското вино. В дегустацията участие ще вземат едни от най-добрите изби на нашия пазар, а именно: Bratanov, Rupel, Augeo Family Estate, Villa Melnik , Winery Afuzov, Trastena. Няма да издаваме кое е ястието, което се партнира със съотвения сорт, защото това ще разберете сами на 19 октомври.

Готвенето е език, чрез който всеки може да създаде хармония, да изрази себе си и да разкаже различни култури. И понеже моментото щастие от добрата храна и качественото вино може да се помни цял живот, Фестивалът на виното ви дава възможност да се насладите на висок клас кухня и качествени български вина срещу символичния куверт от 37лв.

Потопете се в света на градския хедонизъм, като запазите своето място още днес на bulgariamall.bg/wineanddine.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.