• 70 години Георги Спасов


  Бертен Д' Оландер - басова флейта Весела Тричкова - арфа Диригент - Георги Спасов и негови ученици

  Диригентът отбелязва 70 години с произведенията Следобедът на един фавн на Клод Дебюси,Три пиеси за четири флейти на Марин Вълчанов,откъси от известни Моцартови произведения за флейтов ансамбъл, балетна музика от балета Elverhoj и още.


  Концертен комплекс България  
 • The Bingo Project

  Модерен прочит на класически произведения изпъва падьома на балет Арабеск в Музикалния театър под командата на малък, но мощен оркестър.

  Национален музикален театър Стефан Македонски  
 • Ангел Заберски

  Филмова и камерна музика, симфонии, джаз, нов прочит на песента Вода от Евровизия 2007 и фолклорни пиеси (като Спомени от Странджа, Сладка чубрица и Тракийски напеви, композирани от самия Заберски) влизат в сетлиста на грандиозния му концерт Symphony – Jazz.

  Национален дворец на културата  
 • Вивалди и Малкия Ото

  Детската образователна програма за  деца Фортисимо Фамилия започва своя 6-ти сезон тази есен с нови вдъхновяващи заглавия! Любимите музикални приказки на Фортисимо отново ще оживят сцената на зала България. Предстоят срещи с музикални пиеси и композитори, нови истории, любопитни факти от света на класическата музика и нови герои.
  Този път представят Вивалди и Малкия Ото с участието на Юлиан Вергов, Герасим Георгиев-Геро и Павел Златаров.


  Концертен комплекс България  
 • Йорма Панула

  BBC Music Magazine вдига показалец към този благороден финландец, за да го обяви за една от най-влиятелните личности в музиката.

  Концертен комплекс България  
 • София квартет


  Виола: Валентин Геров Виолончело: Любомир Ников Цигулки: Йордан Димитров, Стоимен Пеев

  Откриват сезона с три пиеси на Игор Стравински и Бетовен оп. 95, а на 28 ноември продължават с Менделсон пиано квинтет и Бетовен оп. 135, като зад пианото застава Тодор Петров.

  Концертен комплекс България  
 • Творби на Паганини


  Марио Хосен (цигулка), Божана Павлова (китара) и Лиляна Кехайова (виолончело)

  Концерт от произведения на Никола Паганини за цигулка, китара и виолончело ще бъде изпълнен от инструментите на горния състав.

  Нов български универстиeт