Нещата от живота: Chase & Status16 юни 2016 текст Нaталия Иванова
Ако всичко е въпрос на клик, тук той е двоен. Спойката между Сoл (Chase) и Уил (Status) е толкова добра, колкото и тази между баса и лириката, които се срещат в музиката им още от първия More than Alot през 2008.


Оттогава не оставят ушите ни на мира, а всеки път, когато сме готови да кажем по инерция "дръменбейс/дъбстеп дуото от Лондон", двамата сменят посоката и ни карат да внимаваме повече с етикетите. Днес вече действат по четвърти албум, който завива към грайм стила и звученето на Prodigy, но на партито в София ще въртят и повдигащи парчета от No More Idols и Brand New Machine. Толкова за живота им зад пулта – пускаме плочата да се върти в посока първата им среща, лондонските улици и емоцията най-неочаквано да ти се обади Риана.

ИМЕТО

C:
Chase и Status са остатъци от времето, когато правехме малко повече дивотии. Отделно един от друг се занимавахме с графити и това всъщност са личните ни тагове. Просто решихме да ги съберем, защото не ни хрумна нищо по-добро.
S:
Хората често очакват да стои нещо по-дълбокомислено зад името ни, но тук не се крие кой знае каква философия. Това сме просто ние – Сол и Уил, Chase & Status.

СРЕЩАТА
C:
Запознахме се през студентските ни години в Манчестър покрай един общ приятел и една обща страст – музиката, естествено. И двамата бяхме вманиачени в това да си купуваме плочи от Black Market Records в Сохо и всеки от нас едва дочакваше да се прибере, за да миксира. Явно това ни събра.
S:
Музиката събира хората без условности и ограничения, затова е и нашето нещо.

МУЗИКАТА
S:
Харесваме всякаква – и стара, и нова, важното е да издържа теста на времето. Любими са ни Joy Division, New Order, Blondie, Massive Attack, Prodigy, но едва ли ще изненадаме някого с тези имена.
C:
Разбира се и 90-те, с целия рейв и хип-хопа от Източния бряг. По онова време слушахме Prodigy по едно нелегално радио, което преобърна света за много хора. Харесваме и новите артисти, но не забравяме класиката. Ослушваме се за всякакви стилове, ние сме фенове на разнообразието. На мен White Lies са ми много ценни, няма как да не спомена и Yelawolf – ако някой го е пропуснал, определено има доста да наваксва.

ЛОНДОН
C:
Той е нашият град и го обичаме много. Но ние работим постоянно, 24/7, защото освен с участията си, се занимаваме и с други проекти като продуценти. Освен това непрекъснато излизат нови и нови идеи, така че не знам дали изобщо ни остава време да мислим къде точно се намираме. Във всеки случай аз се чувствам на мястото си.
S:
Да пътуваш наистина е страхотно – срещаш нови хора, хрумват ти нови неща, сменяш перспективата. Нищо обаче не може да се сравни с усещането да минеш по любимата си, позната до болка улица, и просто да си вкъщи.

ВЪЛНЕНИЕТО

C:
Най-силната емоция е когато някой се обади изневиделица и каже: "Искам да работим заедно". Така се случи с Andy C, който звънна неочаквано преди доста години и аз даже не повярвах, че е той на телефона. Една сутрин, пак така изненадващо, се обади и Риана с предложение да направим нещо съвместно.
S:
Мисля, че е много важно да подхождаш към всяко нещо все едно ти е за първи път. Да имаш смелост да си представяш големи неща и да работиш здраво за тях, а после да си поставиш следваща цел. Тогава идва и вълнението – е, трябва и сериозно бачкане по пътя към целта.

ПУБЛИКАТА

C:
Понякога е трудно да повярваш каква невероятна атмосфера може да има в някой съвсем малък клуб. А друг път те залива енергията на 30 000 човека. При всички положения се усеща, когато се е получило и от двете страни.
S:
Когато наистина има енергия, е незабравимо и те зарежда, за да можеш в крайна сметка да продължиш напред.

УМОРАТА

C:
Лекуваме я по най-тривиален начин: със смешни сериали, интересни неща по телевизията и излизане с приятели.

Chase & Status заедно със Sigma & Sub Focus са в Интер Експо Център на 18 юни от 22:00, билети 50лв от eventim.bg

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.