7 момента на Нели Друмева-Nely

4 август 2016
Слушалките ѝ обичайно излъчват рап, а тя пие литри кафе и мечтае за контрол над времето плюс неизчерпаема енергия. Е, би приела и една голяма маса, "понеже нямам и рисувам на пода". Иначе денонощията все не ѝ стигат и записва една или друга идея за после – и как не? В скицника си е събрала всичко от живопис през илюстрация и графика до калиграфия, а извън него оставя отпечатъка си и по зидове и човешки тела.


Дипломира се от НХА само преди месец, а днес вече я хващаме – с омазани с акрил пръсти – на едни 1600км оттук, за да я питаме за няколко бързи момента. Nely, ти си.

Моментът, в който оставаш насаме срещу празна стена
Все едно имаш наистина голяяям лист. Така беше с една от стените в стаята ми, която е цялата в цветни характери. Останалите пък са с черно-бели. Обикновено обаче рисувам заедно с някой друг – така е по-забавно, а и обмяната на идеи и чуждата гледна точка са полезни. Изморително е физически, но се зареждам емоционално.

Моментът, когато ти идва жестока идея, а няма как да я осъществиш

Винаги, когато не си нося скицника. Тогава ми се рисува най-много и го правя най-често върху касови бележки. Веднъж дори ползвах очна линия и молив за една стена.

Моментът, когато разглеждаш старите си скици
Хваща ме срам. Като завърша рисунка, я харесвам една, най-много две седмици. Понякога и по-малко.

Mоментът, в който се хвърляш с главата напред в нещо непознато

Така беше с татусите. Започнах направо с оцветяването на един и бързо реших да се науча да ги правя и аз. Имам късмета да ме обучават много готини хора, които ми обясняват всички тънкости.

Mоментът, в който за пореден път си сменяш адреса
Винаги е заради рисуването. В момента съм в Италия и работя върху пейзажи, стени и тавани. Иначе се преместих в София преди четири години, когато влязох в НХА. Преди това пък живях пет години в Русе, където учих Рекламна графика в училището по изкуства. В началото е едновременно вълнуващо и освежаващо, но и малко самотно и трудно. Това обаче ме направи самостоятелна. Научих се да готвя и да поправям стари бушони с тел!

Mоментът посред нощ, когато те мъчи безсъние, заради .....
Вълнение, ако ми предстои нещо, което съм чакала с нетърпение. Иначе заспивам веднага – и на тераса се е случвало, даже и права сигурно мога.

Mоментът, в който се питаш "Защо се захванах с това, а не станах ....."

Инженер или доктор. Често си го казвам, защото звучи добре с фамилията ми. Президент също! Но в действителност не ми се занимава с нито едно от тези. Правя точно това, което ми се иска да правя.

Нели Друмева е на facebook.com/nelysketches и behance.net/nelynely

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.