7 момента на Jermain

23 февруари 2017 текст Виолета Иванова
Или само JRMN. От поне десет години насам зад този таг живее Венцислав Йосифов. И неговият ден започва със snooze като нашия, но с приликите сме дотук – докато ние се досъбуждаме в офиса, той е щастлив да не работи между четири стени, а да рисува по тях. С крюто 140 Ideas, където са още Yeto и Teleto, вадят спрейове срещу фасади (тук и навън), често за да кажат нещо повече от "вижте колко ни бива".


Така графитът им на рамото на 32 СОУ напомня да пазим популацията на царския орел, дълго след като момчетата са разглобили скелето. Иначе Jermain се подписва и под илюстрации на хартия и екран, които казват 140 неща само с очите си и дори само с молив – галерията на Венци е в инстаграм, тук само леко му сваляме маската.

Моментът, когато видя Jermain в огледалото

Псевдонимът се роди някъде в началото на гимназията и идва от по-дългото Junior Mind. Като се запалих по графитите, трябваше да си измисля таг, който да звучи повече като име и така превърнах Junior Mind в Jermain.

Моментът, когато сте само ти, стената и спреят

Като всяко начало, независимо дали е пред белия лист, стена или платно, изпитвам нетърпение. Няма страх, а по-скоро вълнение накъде ще тръгнат нещата. Дори и с предварителен проект, рисунката се доизбистря в процеса на работа, което прави нещата интересни. Иначе рисуването на улицата винаги си е придружено с емоции от всякакъв тип.

Моментът, когато правиш крачка назад да огледаш готовата работа
В повечето случаи не съм напълно задоволен от работата си. Но тъй като обичайно действам в екип, общият резултат ме успокоява. Изтъркана или не, фразата "Винаги може още по-добре" важи с пълна сила.

Моментът, който те изкарва извън кожата ти

Когато някой, преди да се качи в градския транспорт, си хвърли фаса до кошчето за боклук на спирката, вместо вътре в него.

Моментът, в който решаваш да се поглезиш
Когато отида в магазина за художествени материали и си накупя куп неща, които не знам дали са ми нужни. Много обичам и да пътувам до непознати места.

Моментът, който те приземява
Когато разбера, че хората са толкова вглъбени в ежедневните си проблеми и сивота, че не обръщат внимание на новопоявилата се цветна фасада на блока им.

Най-хубавият момент от живота на една твоя рисунка
Когато това, което съм нарисувал, усмихне някой минувач или просто го накара да се замисли за посланието му.

Jermain е на jrmn.artstation.com и instagram.com/jrmn_140

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.