• Нова мода

  6 юли 2007

  текст Емил Христов, снимки Илиян Ружин

  Иван Асен 22 е необичайно място. Обявено е като среда за креативни концепти и действително гъмжи от концепции в развитие – в помещението, разположено на първия етаж, няколко деца, чийто точен брой не мога да хвана, щъкат между обемни бели рокли, облечени върху манекени, плексигласови сфери, висящи от тавана, и жени, пиещи шардоне. Докато чакам събеседничката си, не липсват желаещи да я представят – Нели Митева е завършила моден дизайн в Германия, където е прекарала повече от половината си живот. Печелила е куп награди и се радва на добро признание както в модните, така и в театралните среди. От няколко години се застоява по-задълго в България и с група приятели създава Бbrain Сstore Пproject, защото иска и тук да се случват съвременни и адекватни събития в изкуството. В момента работи и по друг амбициозен проект – модно изложение и конкурс за млади дизайнери. А ето я и нея да ни разкаже повече.
 • Мина пред обектива

  15 юни 2007

  текст Емил Христов, снимки Тодор Цветков за Ангел Коцев студио

  Много е странно да застанеш от другата страна на обектива, си мисля, докато гледам как Мина-Анхела Игнатова позира пред камерата на нашия фотограф. Жената, която стои срещу мен, наистина има завиден опит с камерите, а най-радващото е, че обича и да го споделя – с думи и снимки. И тъй като главната причина да се срещнем сега с нея е последната изложба с нейни фотографии, решихме да ги подплатим с думи...
 • Срещу стената

  4 май 2007

  текст Анелия Александрова, снимки Илиян Ружин

  Nast, Nassimo, Настера или Napalm Graffix са многото имена на един от най-сръчните с флакона графици по нашите земи. Винаги си крие лицето, виждате и на снимката?– не че прави нещо лошо, но за всеки случай. Иначе рисунките му на паметника пред НДК, някъде по подлезите, строежите и фасадите отдавна са по-шарената и красива страна на градския ни пейзаж. За феновете на стрийт арта голямата новина е, че вече е факт и първата бг книга с графити, познайте кой пак е виновен.