Park Bar


Адрес: София, ул. Шипка 26
Работно време: 08:00–24:00
Мобилен: 089 846 30 39
С вдигането на градусите навън се огледахме за приятно и прохладно място, в което да се отпускаме над чаша любимо питие. В самия център открихме новия Park Bar, който първо хвана погледа ни, а после отговори на всичките ни претенции.
Едно от очевидните предимства е стратегическата позиция – на Шипка срещу Докторската градина, където хем можете да следите ритъма на улицата, хем да хвърляте по един поглед и към зеленината на парка. Интериорът е дело на архитектите Ева Куртева и Петър Маринов от kumaroffice, които са успели да създадат небрежен уют, с който да зарадват клиентите със забавни елементи като ръчно рисуваните пепитени тапети и лампи, както и падащите като в киносалон розови седалки до единия барплот. Разпръснатите масички с реновирани антикварни кресла, високите барове, около които можете да седнете с по-голяма компания, огромните прозорци, отварящи се посредством сгъваеми механизми и откриващи гледката към градската суматоха, създават усещането за място без задължителни норми, в което можете да се отпуснете и да общувате по-небрежно. На самия тротоар, по подобие на някои от любимите ни европейски кафенета, са кацнали още масички – можете да спрете, да пийнете някоя от многобройните кафе или освежаващи напитки и да продължите към очакващите ви задачи.
Съвсем в синхрон с концепцията за бар на открито е и студената кухня. В менюто, симпатично наречено Пикник, ще откриете няколко страхотни салати, сред които препоръчваме Капрезе с моцарела ди бъфало и прошуто, Зелената с кисело мляко или Домати с орехи и чесън. За разлика от връхлитащата ни гурме вълна, която повелява, че малкото е повече, тук ни посрещат с чудесни по големина порции – сандвичите са точно такива, каквито бихме си ги приготвили сами вкъщи, а наум си отбелязахме чудесния вкус на тези с пуешко и с моцарела. Топлите и хрупкави италиански питки чабата, с които се приготвят сандвичите, се пекат на място. Получавате ги като бонус и към всяка поръчана порция салата. Десертите са в процес на разработка и за момента можете да се подсладите с ягоди, полети с балсамико от ванилова глазура.
Местата в Park Bar наброяват около 90 с външните, вечер за резервация са отделени около 30% от тях, така че дори да не сте запазили предвидливо маса, имате шанса да си намерите на място. Паркирането през деня не е проблем, тъй като има доста места в синя зона.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.