ARTarea


Адрес: София, Г. С. Раковски 112
Работно време: пн-нд 19:00-05:00
Телефон: 0877 730 040
Витите стълби надолу всъщност ни водят на три пъти по два метра, за да ви кажем на уше: нощен Раковски току-що порасна с още един адрес. След дни новите обитатели на номер 112 отварят клапата на ARTarea – не просто бар, а "място за диалог" между парти животни, геймъри, книжни плъхове и ред други градски видове. Хайде сега, след вас.

130 места тук, 50-60 там и още стотина оттатък – така звучи схемата на трите помещения, за да спази мярката "народ-който-ще-се-побере-без-да-има-настъпени-и-задушени". Намират се на отделни нива, а тоталната еклектика вътре събира диско топки с мрамор и соц табели със стийм­пънк лампи. Всичко в бара е ръчен труд на шепата приятели, които го въртят, а веднъж скочили в разностилието, вече нямат бариери. Постоянно им хрумват още интериорни закачки, които прилагат веднага или оставят за после – значи ще е интересно да се връщаме отново и отново.

Една нишка обаче обединява всичко тук: сериалът Готъм, който се оказва страшна страст на един от собствениците, Алекс. Покрай него в бара влизат и няколко меки дивана като тези на Фиш Мууни, които ARTarea си сглобява от нулата. Стената на стълбището, по което дойдохме, пък е покрита с мрака на Готъм-сцена, а още няколко повърхности долу чакат да бъдат облечени в Батман-графити.

"Имаме страхотен саунд, ниските са много добри, мога да ви го пусна да чуете", ентусиазира се Алекс и е толкова прав, че ни идва да го плеснем през ръцете, когато посяга да прекъсне думкащото по най-правилния начин парче. Добри партита ще стават тук по тъмно, вече сме сигурни – първото е
на 2 септември с Xonic и Unkle Billy, а на следващия ден Тео Чепилов, Биляна Славейкова и Кирил Христов ще редуват седемдесетарските си винилни селекции (и двете вечери са с вход свободен и старт в 21:00). По-нататък ще идваме и по светло – за публични дискусии, радиопредавания на живо, театър, прожекции и какво ли още не. Джагата, дартсът, библиотеката с книги, електронните и настолни игри, ултра бързият нет и многото достъпни контакти в плана им за близкото бъдеще, пък ще ни разпределят по залите я за срещи над крафт пиво, я за импровизиран коуъркинг. Нищо странно, че четем името на мястото като "артерия" – тук ще тече много живот.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.