• Опера на върховете

  13 - 29 юли 2018
  Пирати, войници и трагична любов препускат по Белоградчишките скали в три балета, три опери и един мюзикъл, които ни печелят с върховен природен декор.
 • Лятна случка

  13 - 15 юли 2018
  Реге и хардкор, посолени с етно и фюжън, ни завъртат за пореден път в Лятна случка, каквато не бихме изпуснали.
 • Моцартови празници

  12 - 15 юли 2018
  Три неща: Правец е близо, в RIU има басейн с гледка към върхове, а спектаклите във вече 14-годишния фестивал са винаги висока топка.
 • Дни на тракийската култура

  20 - 26 юни 2018
  Фестивалната програма обхваща направленията Музика и Слово, представени от международна научна конференция, концерти, театрални постановки, изложби,  прожекции на документални филми и демонстрации.
  Тракарт, Римски стадион
 • HippieLandia

  22 юни 2018
  Не знаем как ще лавирате между нечетния брой сцени на фестивала, но го измислете бързо, че не остана време. Или пък следвайте ето този маршрут.
 • Opera Open 2018

  23 юни 2018 - 29 юли 2018
  Лятната програма на Опера Пловдив включва дванадесет вълнуващи заглавия, в които взимат участие солисти с международна слава.
  Античен театър
 • Франкофоли

  22 - 23 юни 2018
  Наясно сме, че вече се разпределяте по колите към Благоевград и мислите къде ще спите там, но не тръгвайте, преди да чуете това.
 • Капана фест

  1 - 3 юни 2018
  Редовете тук се оказват недостатъчни за всички събития и участници в програмата на фестивала, затова казваме основното, а останалото търсим по павираните улици на Капана от 1 до 3 юни.
 • Classic Open Air

  1 - 3 юни 2018
  Класическа музика под звездите с чаша вино в ръка - не отказваме подобна възможност, когато копнеем за летни вечери на открито, а Опера Пловдив ни предлага точно това като превръща двора на Техническия университет в място за кинопрожекции, концерти и детски спектакли.
  Технически университет
 • Дни на музиката в Балабановата къща

  17 май 2018 - 24 юни 2018

  Пролетното издание на международния фестивал Дни на музиката в Балабановата къща отново дава заявка за силен сезон още с първия концерт на 17 май, когато на сцената в Дом на културата Борис Христов излиза изключителният виртуоз Сергей Накаряков, наричан „Паганини на тромпета“, а след него и изумителният мултиинструменталист Аркадий Шилклопер със своя петметров алпийски рог.


  Дом на културата, Римски стадион
 • Пловдив джаз фест

  1 - 4 ноември 2017
  Първите ноемврийски вечери пристъпват с джазова стъпка към Дом на културата в Пловдив, който отново посреща големи имена от българската и световна сцена за третото издание на феста.
 • GuitArt Festival

  27 - 29 октомври 2017

  Новото издание на фестивала отново събира в Пловдив изтъкнати виртуози на китарата, които ще изнасят лекции и майсторски класове през деня, а вечер ще излизат на сцена за концерти и солови рецитали.


 • Капана фест [есен 2017]

  29 септември 2017 - 1 октомври 2017
  Музика и танци, кино и литература, работилници и изложби – есенното издание на Капана фест отново превръща квартала на творческите индустрии в независима територия на култура, изкуство и забавление в дните от 29 септември до 1 октомври.
 • Дни на музиката в Балабанова къща

  17 септември 2017 - 26 октомври 2017
  Есенното издание на фестивала отново ни среща с изтъкнати солисти и камерни изпълнители от световните сцени, сред които блестящият цигулар Светлин Русев и корейската пианистка Йоръм Сон,както и солистите на Националния оркестър на Франция.
 • Нощ/Пловдив

  15 - 17 септември 2017
  Пишете си дълъг уикенд следващата седмица, защото Нощ/Пловдив идва да освети с култура цели три завъртания на Земята. В дните от 15 до 17 септември кръжим между шест фестивални програми с макси цел да видим колкото се може повече, но имаме и маршрут минимум – споделяме го, за да се ориентирате къде да гравитирате.
  FLUCA - Австрийски културен павилион, Дом на културата, Капана, Етнографски, Пловдив, Регионален исторически музей Пловдив - зала Съединение, Регионален исторически музей Пловдив - Музеен център за съвременна история
 • Shake That Хълм

  1 - 3 септември 2017
  Три вечери с концерти и също толкова дни, посветени на други сценични изкуства. Третото издание на феста вече разпъва сцени на Младежки хълм за едни от най-актуалните имена в музиката, но освен тях ни очакват танцови и театрални спектакли, хенд мейд базар, спортни дейности и още куп нови събития и инициативи.
 • Тримонтиада

  8 - 9 септември 2017
  Младият Международен музикален фестивал пристъпва на сцената на Античен театър с два концерта на 8 и 9 септември, чийто почетен гост е Виенският камерен оркестър.

 • Electric Orpheus II

  21 юли 2017
  Суинг джаз, сайт-спесифик пърформанс, сърф-рокендрол, модерно кабаре от Белгия и електроника от Истанбул и София оформят програмата на втория мини-фест за алтернативна музика Electric Orpheus.
 • Дни на тракийската култура

  29 юни 2017 - 5 юли 2017
  Отбелязваме дните от 29 юни до 5 юли в Културен център Тракарт, където посланията на древните траки достигат до нас чрез слово и музика.
 • Hills of Rock

  30 юни 2017 - 1 юли 2017
  Забравете сърфа и вълните – на 30 юни прогнозата e "всички за Lords of the Boards" на Гребния канал.