Linda


Адрес: София, Цар Иван Асен II 28
Работно време: След предварителна уговорка на othesidepoem@gmail.com
Около нея ще се завихрят какви ли не събития, но Linda е окото на бурята – спокойна е като дълъг следобед с добри издания и изложба в съседната стая. Бяхме първите гости на това ново място и ето с какво излязохме.

"Linda е потенциално пространство. Място за срещи с книги, с време, с процеси, със себе си или други", казват създателите му Снежанка Михайлова и Войн де Войн. Мястото събира книги, списания и независими издания в едната си част и пази другата за изложби, пърформанс, резиденция за артисти, които след това ще показват откритията си от града.

Всъщност Linda е следващата стъпка на Институт за пърформанс и теория, който Снежанка и Войн започват миналата година. Тогава му липсваше сграда и само организираше събития, преди да реши, че е важно да даде място за литература и се нанесе тук с изданията на Критика и хуманизъм, Girls like us, Honey-Suckle Company, Picnic, The Last Books и още няколко добре подбрани книжни гръбчета, част от които няма къде другаде да видите в града. За първата изложба ще им правят компания постери на над тридесет автори на тема "Лична история на сексуалността", които са от срамежлива прогорена следа в лист до горди голи тела, а авторите са събрани от всички части на света. Следим пространството и нататък – първата му заявка е силна.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.