Coffee House


Адрес: София, 6-ти септември 1
Работно време: пн-пт 07:30–20:00, сб-нд 10:00–20:00
Брой места: 54
Телефон: 02 986 66 12
Мобилен: 087 517 51 50

Кухня: вегетарианска
Може би вече познавате веригата Coffee House от първата им локация в Бизнес парка, където съвсем скоро ще отвори врати и трето заведение с тази марка. Но няма нужда да ходите до Младост – от няколко дни кафето си има дом и в центъра, почти на жълтите павета.
А в новото Coffee House не само кафето се чувства у дома си – прекрачите ли прага, градскoто торнадо остава някъде навън, а вътре е уютно и лежерно като вкъщи. Най-рано сутрин можете да се отбиете за първото си кафе към 7:30, а вечер – най-късно до 20:00, поне засега. Интериорът е неустоимо цветен, свеж и разкрасен със стенни пана с абстрактни мотиви, дело на Ясен Згуровски, когото познаваме заради най-добрите илюстрации в Егоист и най-пъстрите флаери на Life House. Пространството иначе е разделено на две преходни зали, а малко по-навътре се открива и изглед към прекрасна лятна мини-градина. Обстановката напомня на арт център, но от хубаво непретенциозните – кокетни бели дървени мебели, свежи букети и живи цветя, широк мек диван с възглавници и лавици със списания и книги, които, естествено, са за четене, а не ей така за декорация.
И както във всеки образцов дом, и тук важат някои правила. Първо, не предлагат алкохол – нищо, че в менюто се мяркат капучино айриш и амарето (докарват вкуса с някакви тайни съставки, от нас да знаете). Второ, няма и газирани напитки – за компенсация има грандиозни фрешове, общо 13 вида, като Луси Лю с магданоз и зелена ябълка или Грийн със зелена чушка и краставица. Трето, поръчваш си и всичко се приготвя пред погледа ти. При напитките, студени и топли, изборът е очаквано богат, като всичко е изпълнено по оригинална рецепта. Много възможности имате и при сандвичите, които са страшно вкусни и пресни, а ако пък сте на вълна вегетарианство, тук просто ще се разглезите. Салатите също са всякакви – не се колебайте да опитате тази със синьото сирене в комбинация с маруля, спанак, червен лук, ябълки, домат и балсамов дресинг. Има и три вида супи, както и криспи сухари. От сладкишите особено изкусителна е домашната медена торта, както и бисквитките с мед и канела...
Разбъбрихме се, но за това са виновни места като Coffee House, идеални за срещи, разговори, че и за парти – мда, имат необходимата техника и желание, само кажете кога.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.