Costa Coffee 2


Адрес: София, City Center Sofia, ет. 1
Работно време: 10:00–22:00
Телефон: 02 964 31 52
В София акостира още един представител на престижната британска верига кафе къщи Costa, предлагащи страхотно италианско кафе във всякакви разновидности и разни вкусотии, които адски вървят с него. Новото Costa се е разположило удобно в City Center Sofia, което ще направи пазаруването и ходенето на кино там още по-приятно.

Ако пазаруването е изкуство, то пазаруващите са хора на изкуството и като такива често имат нужда от малка творческа пауза. В повечето случаи в тези паузи успява да се намеси чаша ароматно кафе с други творци в почивка. Ако ходиш често в City Center Sofia, няма как да пропуснеш присъствието на второто софийско Costa Coffee. Кафетерията е стъпила на първия етаж над партера и е обособена с декоративни оградки.
И макар да няма стени, в Costa Coffee определено има атмосфера. Интериорът се движи в характерните за марката тъмни, но топли цветове, музиката е лека, тиха и релаксираща, а ароматите на кафе и пресни сладкиши не се смесват с неприятната миризма на горящ тютюн – в кафетерията няма зона за пушачи, което си е сериозен плюс.
Като говорим за кафе, задължително трябва да споменем и факта, че в Costa по целия свят, включително и България, се предлага собствена марка кафе, а компанията контролира абсолютно целия процес на обработката му и затова тук няма лошо кафе. Има обаче такова с мляко или с пръчици шоколад на дъното на чашата, и при това сервирано със задължителна усмивка. Макар фокусът да е поставен на кафето, там се предлагат и сладкиши, които никак не са за подценяване. Като добавка към следобедното кафе или пък за закуска препоръчваме винаги пресните домашна бисквитена торта и мъфини (по думите на някои – най-добрите мъфини в града); захарта може и да ви дойде в повече, но пък оставя в устата онзи мек вкус на приятно прекарване. Обслужването в Costa е повече от добро – момичетата и момчетата, които работят там, са мили и винаги готови да помогнат.
Ако пък не сте фен на пазаруването, но любящата ви половинка настоява да обиколи поне втория етаж на мола, спокойно можете да седнете в Costa с лаптопа си и да свършите малко работа или да прочетете пресата онлайн – както в целия търговски център, в кафетерията също има безжичен интернет и така заведението става подходящо дори и за бизнес срещи.
Цените са повече от прилични, а работното време съвпада с това на City Center Sofia – първата доза кафе в Costa се зарежда всеки ден в 10:00, а преди да затвори в 22:00 вечерта можете да грабнете за едно последно безкофеиново.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.