Starbucks 1


Адрес: София, ул. Гурко 62
Работно време: 07:00–22:00
Новината вече се носи из града като звънлива коледна песен – в София отвориха първия Starbucks на наша територия. Побързахме да опитаме кафето и сладкишите и можем да потвърдим – славата на Starbucks е заслужена.
Сутрин сме готови да убием за голяма чаша ароматно кафе и в Starbucks го знаят добре. Кафенето е топло и спокойно, вече с коледна украса, има безплатен wi fi (в Америка си го плащат), меки кресла и диванчета и около 40 места само за непушачи. Ако не можете да си представите нещата без цигара, ще трябва да седнете в градината, оборудвана за зимата с печки.
В Starbucks естествено кафето не е просто дълго, късо или със сметана. Асортиментът включва около 35 топли и студени напитки, а именно: основни еспресо напитки (Espresso, Cappuccino, Caramel Macchiato и Caffe Latte, Mocha и Americano), топъл и студен чай от запазената марка Tazo (смеси от черен, зелен и билков чай), Signature Hot Chocolate и модното Frapuccino с различни вкусове. За да са доволни и най-капризните, които знаят точно какво искат от своята чаша кафе, освен готовите комбинации можете да поръчате и изобретена от вас. Цените варират от 2 до 6лв в зависимост от разфасовката и вида на напитката, като най-скъпо остава фрапучиното. При сладкишите отново залагат на разнообразието. Те са основно мъфини, кукис, кейкове и брауни (страшно сладкото Rockslide Brownie), но по вид и вкус са какви ли не, намира се и един диетичен шоколадов кейк. Всичко е по запазени рецепти на Starbucks, което важи и при сандвичите. Те обаче са пригодени като съставки към българските предпочитания и са топли (с питка или тортила) и студени (включително един диетичен с пуешко филе).
Освен да се заредите с кафе на място в Starbucks можете да купите и за вкъщи – предлагат кафе на зърна, 100% арабика, в пакети от по 250г за 10-12лв. Имат 15 вида от различни региони и дори без кофеин. В момента предколедно са извадили и специалната Christmas Blend, която струва 14лв, но от всеки пакет 1 лев отива за SOS Детски селища. Ще помогнете за каузата и ако си вземете някой от коледните мърчандайз аксесоари – кафе преси, термочаши, магнити и всякакви красоти, без които кафето понякога не може.

 

Горе Коментари (1)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 11.11.2015 02:33 Стоян

Re: Starbucks 1

През последните 12 години прекарани в САЩ съм посетил повече от 500 различни Starbucks кафенета. WiFi не се заплаща! Не само че не се заплаща, а и би било пагубно за цялата корпорация(мулти-милиардна) ако променят тази си традиция на безплатен WiFi. Така че не пишете глупости че в Америка си плащат WiFi.