Kafe Mania


Адрес: София, Черни връх 25
Работно време: пн-нд 08:00-20:00
Телефон: 0894 554 662
Nespresso шоурумът сервира горещи чаши и кафе познание още от октомври, но е крачка встрани от маршрута ни, затова надушваме арабиката чак сега. Минаваме за пръв път в понеделник сутрин – идеалният момент за зареждане с гориво за седмицата.

От две години Kafe Mania е тотален рай за всеки, който иска не кафе, а фантастично кафе. В онлайн каталога имат всичко от хай-тек кафемашини през подбрани марки топли напитки до сиропи и сладки – супер комплимент към течния будилник. Фокусът обаче стана ясен още горе: продуктите Nespresso, с които тук тепърва се сближаваме на сутринта. Зад граница ги обичат отдавна и да попаднеш в шоурум, кроен по тяхна мярка, не е нетипично. При нас нуждата от подобно място се изостря наскоро, когато феновете на Nespresso капсулите стават такава тълпа, че от Kafe Mania рядко успяват да останат насаме в собствения си офис – все някой минава да види машините им отблизо.

Така миналата есен излизат офлайн, но в по-различен формат от обичайния за технологичен магазин. Да, стената вляво е дисплей за серия футуристични уреди, между които спокойно да подберете точното червено за кухнята вкъщи, но вдясно двама печени баристи примамват и с ароматни дози. Не се лъжете, работата им не е проста: освен да боравят с кафемашините в шоурума, знаят детайли за всяко зрънце, което преминава през ръцете им. С готовност (и на разбираем език) ще обяснят също как така накиселяващото кафе бие по точки горчивото и защо да разлееш щедро мляко в чашата си не е най-добрата идея. Не че ще се месят в навиците ви – ако искате капучино, ще го направят без укор и с божествена пяна (даже ще ви кажат как да я постигате сами). Иначе зад гърба им е наредена богата чай-кафе колекция от марки като Julius Meinl, Richard, Illy, Tchibo, DelmarTe и Дъбов, а, ако позволите, ще ви поглезят и с някой нетипичен вкус. Тази сутрин играхме на сигурно с шот лешниково еспресо, но ще се върнем за едно Копи Лувак – луксозно кафе, преработено от индонезийска палмова цибетка. Толкова засега, ние се събудихме.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.