Международно биенале на стъклото

Международно биенале на стъклото


27 септември 2017 - 30 октомври 2017
120+ таланти от 30+ страни са част от този първи наш форум, посветен на художественото стъкло. Целта му е едновременно да побутне жанра тук и да насочи световните очи към българските артисти в него.


Освен София, биеналето обхваща още три града (Велико Търново, Варна и Белослав) с ударна едноседмична програма, която ще продължи и по-дълго на някои места. Общата изложба в Музея за история на София например ще остане до 15 октомври, тази в Червената точка – до 10-и, а проектите на Станислав Либенски и Ярослава Брихтова, иноватори в стъкленото изкуство, ще са в УниАрт от 3 до 30 октомври.

Да разглеждаме готови работи обаче не е единствената идея на биеналето. За него пристигат вещи гости от Чехия, САЩ, Канада, Румъния, Мексико и Испания, за да поведат безплатни презентации и работилници, а Музеят на стъклото Корнинг влиза с видео-лекция директно от Ню Йорк (3 октомври, 17:00, УниАрт).

Международното биенале на стъклото е в Музей за история на София, УниАрт, Evdokia Art Glass, Червената точка, Чешки център, НБУ и НГПИ Св. Лука
Пълната програма е на glassbiennale.nbu.bg.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.