• Албански арт фестивал в България

  21 - 22 ноември 2022
  През ноември в Концертен комплекс България се провежда първото издание на Международния албански арт фестивал в България. В програмата фигурира експозиция в изложбената зала на комплекса и редица концерти в Камерна зала България.
 • Мелба фестивал

  3 - 13 ноември 2022
  Петото издание на феста за дизайн Мелба смесва различни прояви на дизайна от тук и света и ги сервира под формата на симпозиум, изложби, дискусии и класове. Разказваме ви за част от програмата, но не пропускайте да се информирате и за останалото – тук.
 • Sofia Game Night 2022

  5 ноември 2022
  На 5 ноември 9 различни града в страната стават поле за всички търсачи на приключения. Пловдив, Варна, София, Бургас, Враца, Сливен, Велико Търново, Перник и Русе са горещите точки на Sofia Game Night 2022, когато компютърни и настолни игри, експерименти, VR, изкуство, събития за деца и градски предизвикателства се подреждат пред нас, за да станем част от тяхната вселена.
 • Улица "Нов живот", вх. Х: XXX години след Воев

  22 октомври 2022 - 5 ноември 2022
  Три поредни съботи около Димотровден посвещаваме на един много специален, стихиен, дълбокомислен и безкрайно креативен именик - Димитър Воев.
 • Sofia Art Week: Re-Spirit/Trans-Spirit

  18 - 25 октомври 2022
  За пета поредна година влизаме в директен диалог с различни наративи и перспективи чрез изложби, лекции, четения, пърформанси, работилници и прожекции в пространство за изкуство Æther и столичните галерии DOZA, Bobbina, The Loft, Charta, Resonator и КО-ОП.
 • Софийски фестивал на науката 2022

  8 - 9 октомври 2022
  За дванадесети път сме поканени на празненство на науката и технологиите в София Тех Парк - Софийският фестивал на науката открехва вратите към непознатите измерения на българските и световни научни постижения. В продължение на два дни животът ни се превръща във фантастично приключение. Бродим сред далечните кътчета на Вселената и обръщаме поглед навътре към тайните на собствените ни тела, разглеждаме под лупа природни, социални и интерпланетарни феномени и научаваме за най-новите открития от първа ръка.
 • Европейска нощ на учените 2022

  30 септември 2022
  Европейската нощ на учените се провежда за поредна година на 30 септември. Стотици учени ни разказват за новостите в своите изследователски сфери, коментират актуални новини от научния и технологичния свят и ни отговарят на въпроса каква е ролята на науката в ежедневието.

   


 • Musagena New Vibes Festival

  30 септември 2022 - 2 октомври 2022
  В продължение на три дни площад Славейков събира български издатели и артисти за вълнуваща среща с публиката.
 • Минало не минало

  29 септември 2022 - 2 октомври 2022
  Първото издание на 4-дневния фестивал Минало не минало започва на 29 септември в Топлоцентрала и комплекс Гарнизонно стрелбище.
 • Европейски дни на наследството

  17 - 18 септември 2022
  За седми път емблематични сгради в града отварят врати за посетители в името на културното наследство на България и неговото съхранение. Докосваме се до спомена на камъка, заслушваме се в думите на паркетите и взора на прозорците, научаваме повече за построяването на музеи, църкви и здания с обществено значение и разкриваме тайните на обитателите им през годините.
 • КвАРТал Фестивал 2022: Малките неща

  16 - 18 септември 2022
  Темата е Малките неща, а датите са 16, 17 и 18 септември, когато фестивалът ни разхожда по уличките на града и ни предизвиква да разкрием техните тайни.
 • Реките на София 2022

  2 - 4 септември 2022
  Тази година отново сме край Владайска река до Лъвов мост за третото издание на Реките на София. В програмата са включени разнообразни събития - от музика и инсталации до модерен цирк и лятно кино, а за финал можем да се приберем с нещо за спомен от арт базара.
 • Sofia Lights 2022

  1 - 8 септември 2022
  От 1 до 8 септември парк Врана се превръща в дом на светлинните инсталации Мегалит, Присъствие и Светулки. Поради големия интерес към инсталацията Невидимите нишки от предходното издание на фестивала, я виждаме за втори път и тази година.
 • 100 стола

  14 юли 2022 - 1 октомври 2022
  100 стола поникнаха на хълма над улица Будапеща 1 между 14 и 17 юли. Пространството се преобрази със зеленина, сцена за събития и множество стари столове, спасени от жилища, складове и мазета и изрисувани от талантливи визуални артисти. Новото кулурно убежище продължава да кипи от музика, танци, изобразително изкуство и кино до края на лятото.
  100 стола
 • 180° Laboratory for Innovative Art

  23 - 29 юли 2022
  Български и международни артисти се отбелязват по различни локални точки и си говорят на един език за няколко дни, в които плетат взаимна креативност и иновативност в общо преживяване стил 180°. Изкуството и културата в обществото са фокусът на работилниците тази година, така че поглеждаме отблизо интерпретацията в пърформанси, за които влизаме с вход свободен.
 • Граждански будилник 2022

  19 юни 2022
  Второто издание на Граждански будилник се приземява в Топлоцентрала, за да ни въвлече във водовъртеж от вдъхновяващи творчески проекти. Тази година събитието протича под посланието за взаимност, а общата тема е Сдружени - силата да сме заЕДНО.
 • Ritual Gatherings – единство между култура и природа

  30 юни 2022 - 3 юли 2022

  Тази година посрещаме юлската утрин подобаващо: с ритуална вечеря, изложба на открито, много музика и светлини. По-важното обаче е, че, противно на очакванията, плажът след нас остава по-чист, отколкото сме го заварили.


 • Нощта на изкуството: Европейска нощ на музеите 2022

  14 май 2022
  На 14 май изкуствата превземат града – над София се спуска поредната Европейска нощ на музеите с изложби, ателиета, прожекции и многобройни артистични прояви в повече от 45 арт пространства, а ние отбелязваме важните спирки от вечерния ви маршрут през времето, пространството и въображението.
 • Фестивал на светлините LUNAR

  6 - 9 май 2022
  От 6 до 9 май луната бледнее пред светлините, които избухват в столицата.
 • ПРИЗМА

  27 април 2022 - 29 май 2022
  Изложба, концерт, работилници и дискусии ни очакват в рамките на дебютното издание на фестивала ПРИЗМА.