DA Fest

DA Fest


12 - 16 септември 2011
DA Fest е международен фестивал, организиран от Националната художествена академия в София, който среща българската публика с нови тенденции и важни постижения в сферата на дигиталните изкуства – дигитално видео, интерактивен пърформанс и инсталация, нет арт, саунд арт и всякакви други проявления на визуалното творчество.


Всяка следваща година програмата на DA Fest се обогатява и разнообразява с все повече пърформанси, презентации, прожекции, уъркшопове, интересни участници и гости. Така постепенно инициативата на Националната художествена академия развива траен интерес от страна на публиката към онази част от съвременното изкуство, която свързваме с употребата на дигитални медии. Това звучи твърде общо, но всеки, който е бил на поне едно от изданията на фестивала, знае, че дигиталните изкуства означават всъщност умно, атрактивно и увлекателно съчетание между изкуствата на действието, необятните възможности на техниката, комуникацията и интеракцията. Затова и събитието трупа все повече почитатели. А и по време на фестивала изкуството и купонът са неотменно допълващи се.

И тази година програмата не прави изключение – над 40 участници, богата филмова програма и разнообразие от любопитни уъркшопове. Акцентът е поставен върху студентската изява не само заради свежата й непринуденост, но и заради магистърската програма Дигитални изкуства в НХА, която се развива все по-успешно през последните три години заедно с едноименния фестивал.

DA Fest 2011 започва на 12 септември с изложба в галерия Академия, пърформанс на Венелин Шурелов и парти с финландската група Cleaning Women. Останалите събития могат да бъдат проследени до 16 септември в различни ателиета, фоайета или на открито в двете сгради и двора на Художествената академия на ул. Шипка 1. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.