Ретро София Фест

Ретро София Фест


16 - 18 септември 2011
Ретро София Фест - Пътеводител на Забравена София е мултижанров интерактивен културен фестивал, който с магията на словото, фотографията, художественото изкуство,танца, модния дизайн, сценографията и киното ще ни потопи, нас, съвременниците, в романтичната атмосфера на отминалата и забравена епоха.


По случай Деня на София на 17 септември, Столична община и партньори са организирали тридневен (16-18 септември) и много симпатичен Ретро София Фест.
Основната идея, както става ясно от името, е да покаже стария облик на столицата и да издуха прахта от архивите, където има мили семейни снимки, предмети с емоционална стойност и различни форми на изкуството. Ретрото ще бъде съсредоточено в зоната между пространството зад Руската църква, Културен дом Москва и Dada Cultural Bar. Фотографски изложби ще има в трите фестивални дни в Дом на Москва и градинката зад Руската църква, а в храм Св. Николай Чудотворец ще можете да видите сватба с традиции и ритуали отпреди 100 години. Японката Юмико Хаясака, съорганизатор на събитието, ще представи своя Пътеводител на Забравена София с мултимедийна лекция в събота от 17:00 в Dada. Сред акцентите са и конкурсното ретро дефиле в градинката зад Руската църква на 18-и в 18:00 и музикалните вечери с танго, суинг, буги-буги и стари градски песни отново на същото място.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.