Въведение в съвременното изкуство

Въведение в съвременното изкуство


1 април 2012 - 21 септември 2012
Дори няма да пробваме да обясним какво точно е съвременното изкуство, защото ни харесва свободата, с която всеки от нас мисли за него. Но ви препоръчваме да разгледате какво ви очаква във форума Въведение в съвременното изкуство, който не на шега стартира на 1 април.


Без рамка
Накратко, цяла пролет бележити творци и куратори ще разсъждават върху модерното изкуство под формата на лекционни сесии, видеодемонстрации, образователни семинари и други безжанрови срещи, лишени от тегава официалност. Идеята е 40 предварително записали се желаещи да присъстват на събитията под шапката на Въведение в съвременното изкуство в залите на Vivacom Art Hall и Софийската градска художествена галерия. Платформата е в две части – Неделни срещи и Разговори с творци, като е добре да следите programata.bg, за да сте напълно в крак с актуалните семинари.

Първо
Първата порция култура – Теми и медии в съвременното изкуство – идва при вас още тази неделя (Vivacom Art Hall, 1 април) с продължение на 8 април, 13 и 20 май. Водещ ще бъде критикът Вера Млечевска. Побързайте да запазите своето място на info@openarts.info, като оставите трите си имена, данни за контакт, темата на сесията, в която искате да участвате и кратък мотивационен текст. От Разговорите с творци първи е Стефан Николов (СГХГ, 7 април).

Изкуството да говориш за изкуство
Участниците във форума ще се опитат да отговорят колко е съвременно родното съвременно изкуство и ще дадат тласък на добрите културни практики у нас. Неделните срещи ще са всяка неделя във Vivacom Art Hall от 15:00 до 18:00, ще се състоят от четири лекции, а след всяка ще можете да дискутирате съответната тема с лекторите. Разговорите пък ще бъдат в СГХГ, а фокусът им е върху наши артисти с международна слава – Стефан Николаев, Ергин Чавушоглу, Пламен Деянов, Недко Солаков. Модератор ще е Весела Ножарова, а първото събитие е на 7 април.

Вход свободен; за регистрация: Станислава Груева info@openarts.info

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.