Месец на фотографията

Месец на фотографията


1 юни 2014 - 20 юли 2014
Над 60 фотоизложби в София и страната ни очакват през юни.


На 3 юни от 19:00 часа в галерия Индустриална 11 ще бъде положено официалното начало на едно от най-мащабните фотографски събития в България. Месец на фотографията представя своеобразна картина на съвременната българска и световна фотография с нейното разнообразие от подходи и технологии. В събитието участват основно български автори, но ще бъдат представени и изложби на творци от САЩ, Италия, Еквадор, Унгария, Македония, Нова Зеландия, Сърбия, Армения, както и няколко конкурсни и колективни изложби.
Месец на фотографията дава поле на изява, както на утвърдени професионалисти и класици във фотографията, така и на съвсем млади автори.
Изложбите в Месец на фотографията показват, че технологията не е водеща в това да се покаже интересна фотография. Две от експозициите са правени с пинхол камери и подръчни материали.
От най-примитивните снимачни технологии Месец на фотографията ни води към най-модерните такива в две изложби, снимани с телефон.
Тази година Месец на фотографията далеч няма да бъде само в София. Изложби ще има и в Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Бургас, Перник, Гоце Делчев, Севлиево, Смолян, селата Бистрица и Безден, и Благоевград.
· Пловдив · Бургас
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.