Дома Арт Фест 2014

Дома Арт Фест 2014


30 май 2014 - 8 юни 2014
В съвременна Русия се случват доста повече неща, отколкото виждаме по новинарските емисии – доказателствата ви очакват във второто издание на международния фестивал Дома арт фест (30 май – 8 юни), фокусирал се тази година върху популяризирането на утвърдени и млади руски артисти от областта на визуалните изкуства.


Че съвременната култура на тази близка до географските ни ширини държава е непозната и до голяма степен изненадваща, ще се уверите лично, посещавайки събитията, запълнили фестивалния календар. Гответе се за масирана инвазия на естетическо ниво – от модерни образци на скулптурата, илюстрацията, фотографията, графиката, танците, музиката, литературата и киното, до различни сценични и перформативни изпълнения, инсталации и дори кулинария.
Ако и това не ви стига, програмата изобилства от работилници, ателиета, лекции, дискусии, специални детски събития и още куп инициативи, с чиято помощ да се почувствате като част от заразителния творческия дух на Дома арт фест.
Както подобава на подобен амбициозен културен проект, събитията не са ограничени от статичността на едно пространство, а циркулират свободно из различни столични локации.
Оглеждайте се за шестметрови латексови кули, огромни макети на куклата Чебурашка, графики на Джон Ленън, кино, видео маратони и музикални изпълнения около VIVACOM Art Hall, Руския културно-информационен център, галерия Мария Луиза 16, Еврейския културен дом, парк-хотел Москва и на още няколко открити сцени. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.