Мелба

Мелба


8 - 30 ноември 2018
Апетитният дизайн е в основата на Мелба – проект на Студио Комплект, който иска да гради силна визуална култура.


Как ли – като събира най-добрите в списък с интервюта, в лекции за широка публика, а сега и с едноименния си фестивал, който идва в две части: изложба на български автори и симпозиум с чужди гости. Дизайнът наистина е за всеки – да, и за вас, ако понякога сядате на стол, включвате лампа или ходите през площад, а ето и къде да търсите добрите му примери.

Изложбата е визуален образец на българския дизайн с над 30 проекта от разните му направления. Разделена е в 6 категории, които маркират пресечните му точки във всекидневието ни – гледаме всичко от керамика през плат до социални проекти. Например лампите на Елица Бонева, която в момента участва в Dutch Design Week, илюстрации за книги на Люба Халева, бижута от Нева Балникова и Николай Сърдъмов, експериментална мода от Стефан Карчев, проекти на пловдивското дизайн студио Пункт и на рекламната агенция NEXT-DC (съорганизатор на феста). Освен че дизайнът е навсякъде, защо е интересно да видиш всичко това в едно пространство? Защото изложбата чертае какво се случва в областта в последно време: смел експеримент, бързо развитие и ясна мисъл за бъдещето. Откриването е на 8 ноември от 18:30 с парти и коктейли в галерията UniCredit Studio (площад Св. Неделя 7), където експозицията остава до 30 ноември.

Симпозиумът е следващо стъпало – еднодневен семинар с лекции на седем европейски имена, които също хващат широкото значение на дизайн и визуална комуникация. На съседната страница двама от гостите – Алберт и Рафа от испанското Folch Studio, вече ви загряват за събитието, на което чакаме и Пени Мартин – основателка и главен редактор на умното лайфстайл списание с изряден стил The Gentlewoman. На симпозиума срещаме също SPACE 10, в чиито ръце дизайнът е инструмент за създаване на по-устойчив живот в бъдещето, което ни очаква – например с ферми на колела и споделен живот. UNIT9 пък са създатели на виртуална реалност, игри и интеракция, Dechem правят лампи от стъкло и светлина, Мачей Мах преподава и работи върху лицата на уебсайтове, а братята The Project Twins са заедно в графичен дизайн и илюстрации за списания. Симпозиумът е на 10 ноември от 10:00 до 18:00 в Генератор, а билетът – 50лв.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088