ПРИЗМА

ПРИЗМА


27 април 2022 - 29 май 2022
Изложба, концерт, работилници и дискусии ни очакват в рамките на дебютното издание на фестивала ПРИЗМА.


Мрежата от събития из цяла София цели да разкрие връзките между феминизма и ЛБТИ общността, както и да ни срещне с творчеството на техните представители. Фестивалът минава под знака на обединяващия елемент на солидарността, образувайки портрет на многообразието.

Един от основните акценти е изложбата Дневниците на една общност в DOZA. Повече от 40 творби на хора с различни идентичности и лични преживявания изпълват пространството на галерията. Бихме могли да кажем, че резултатът е експозиция от гледни точки, визуализирани чрез различни художествени техники на себеизразяване. Това разнообразие обаче не постига случайна еклектика, а формира един пъстър и цялостен образ. 3D визуализации, колажи и илюстрации в минималистичен стил съществуват съвместно и диалогично, наподобявайки умален модел на света с всичките му нюанси.

Вернисажът на изложбата се провежда на 3 май. От 19:00 сме посрещнати с акустичен концерт на победителката в Гласът на България за 2018 Ния Петрова. На 17 май пък слушаме Лиана Георгиева в The Steps, където тя представя новото си видео.

На 25 май в SOHO ни очаква вечер, посветена на филмите на Слава Дойчева и дискусия с режисьорката. В късометражния си филм Брак тя е едновременно сценарист, режисьор и актриса, а с Черупки обира овациите по световни фестивали в Палм Спрингс, Талин, Котбус, Белград, София, Москва, Загреб и много други. Със сценария му печели и голямата награда на European Short Pitch през 2019.


Пълната програма на ПРИЗМА разглеждаме тук.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.