• Absolut Creative Space

  3 - 9 юни 2016
  Транспортни контейнери се събират в гигантска инсталация и превръщат паркинга пред хотел Родина в инкубатор за устойчива креативност – това е Absolut Creative Space или фестът, който от 3 до 9 юни влиза между металните стени, за да ни каже, че "всичко, което обичаме, може да бъде по-добро".
 • Фестивал на изкуствата Борис Христов

  17 май 2016 - 30 юни 2016
  За 12-ти път Музей Борис Христов открива своя фестивал на изкуствата.
 • Нощ на музеите

  21 май 2016
  21 май ще бъде дълъг ден, в който ще сменим трите букви на вечерната посока от бар на арт. В Европейската нощ на музеите до късно ще светят 48 точки на изкуството – нашите първи 8 изглеждат така.
 • Салон на изкуствата

  11 май 2016 - 5 юни 2016
  За 21 път всички изкуства ще си поделят залите, фоайетата и коридорите на НДК за близо месец.
 • Хартиен арт фест

  28 април 2016 - 13 юни 2016
  През следващите седмици хартията бяга от обичайното си място – под молива и между кориците, и влиза в галериите. Между 28 април и 13 юни ще я видим във всякакви трансформации под ръцете на 200 артиста от 31 държави, които знаят, че в изкуството единственият правилен език е общият. Програмата на Хартиения арт фест е достойна по обем за собствен брой, но да не хабим повече хартия от необходимото – накратко подчертаваме къде да бъдете, за да не пропуснете най-важните страници.
 • Салон на галериите

  13 - 17 ноември 2015
  60 минути, 30 изложби – не е някакъв трик, а истинска възможност. Салон на галериите събира в една зала към 30 галерии, 4 допълнителни изложби, концерти и достатъчно време да ги разгледаме.
 • Дни на японската култура в България 2015

  5 септември 2015 - 29 ноември 2015
  Концерти с традиционни японски инструменти, театър Но, демонстрации на бойни изкуства, лекции и японско кино ще ни накарат да опознаем още по-отблизо културата в Страната на изгряващото слънце.
 • Hip Hip Zine Fair

  26 - 27 септември 2015
  Идва ни да се пошегуваме, че да събираш артистични независими издания – тоест зинове – е по-сладко от детското колекциониране на салфетки. Естествено, че е доста повече от това. В тази игра за големи естетиката е на преден план и артистите работят в максимум трицифрен тираж, но все пак за да цениш изкуството им ти трябват хумор и лекота, не тежест и лула.
 • Архитектурен фестивал София 2015

  17 септември 2015 - 5 октомври 2015
  Архитектурен фестивал София 2015 ни среща с архитекти, ландшафтни архитекти и урбанисти, които ни въвличат в множество дискусии, презентации, лекции и изложби, посветени на градската среда.
 • Европейски дни на наследството

  19 - 20 септември 2015
  Знаем, че трудно се стои на едно място в тази хубава есен, но имате поне една (културна) причина този уикенд да не бягате от града – Европейските дни на наследството. В София те са два, 19 и 20 септември, и макар че звучат така официално, целта им е в обратната посока – да отворят вратите на важни места и обекти, до които често нямаме пълен достъп.
 • Ратха Ятра

  18 септември 2015
  Или "процесия с колесница" в превод от индийски. С малко повече думи това е традиционен празник, който казва "ура" за любовта и единството и тези дни е в София.
 • DA Fest

  15 - 19 септември 2015
  DA Fest е международен фестивал, организиран от Националната художествена академия в София, чиято цел е да срещне българската аудитория с разнообразни артистични тенденции и изследвания в полето на дигиталното видео, саунд арт, нет арт, мултимедийни пърформанси и инсталации, роботика и генеративни системи, и други интердисциплинарни форми.
 • Фотофабрика

  9 септември 2015 - 29 октомври 2015
  От 9 септември нататък фестивалът Фотофабрика насочва обектив към хората, които избираме да не виждаме – в пет изложби, три лекции и форум поглеждаме отблизо маргиналния човек. Пълният график на срещите е отдолу, а това е нашата кратка извадка.
 • Нощ в Пловдив

  11 - 12 септември 2015
  Нощ се спуска за единадесети път над Пловдив. Събитието оставя светнати до късно лампите в музеи и галерии и идва със списък от 100 точки за танц, пърформанс, театър, партита и изложби, разделени в пет модула. Потегляме към тепетата на 11 септември (и се прибираме на 13-и), но вече сме готови с картата и жокерите – за да си запазите отсега възглавница в града.
 • Аполония 2015

  28 август 2015 - 5 септември 2015
  Другото име на Созопол е Аполония, както помнят и камъните по улиците му. Но сега думата ни е за Празниците на изкуствата, които се задават от ъгъла – между 28 август и 5 септември градът събира в шепата си най-доброто от музиката, театъра, киното, литературата и визуалните ни изкуства през годината. Правим лист с акценти, останалото – на брега.
 • One Architecture Week

  18 - 27 септември 2015
  И да не сме архитекти, пак се вълнуваме от градове и сгради, и то за повече от няколко дни в годината. Знаем и къде ще ни разберат – на One Architecture Week в Пловдив между 18 и 27 септември. Темата е При-общена река, а събитията и изложбите на фестивала ще ни въвлекат в размисли и чувства за градовете и реките в тях. Зарята за старта е в петък от 20:30 с Рут Колева и Bears and Hunters на плажа на река Марица – стискаме палци за 25+ градуса тази вечер и подчертаваме акцентите за следващите дни.
 • Водна кула арт фест

  20 - 28 юни 2015
  Реже червената панделка на 20 юни и продължава осем дни. Фестивалът за съвременно изкуство този път е с мото Градове в нужда от любов и неслучайно има миньорска каска на розовия си плакат – ще се случва в София и Перник.
 • Sofia Pride Art Week

  22 - 26 юни 2015
  Прайдът е на 27 юни, но знамена в цветовете на дъгата се веят цяла седмица. Освен че за 4-та поредна година ще гледаме селекция от най-добрите филми на гей и лесбийска тематика от целия свят на София Прайд Филм Фест, ще можем да видим и четири тематични изложби.
 • Zona Cultura Fest

  6 - 16 юни 2015
  За втори път фестивалът за съвременна култура и изкуство Zona Cultura Fest ще превърне Communication Room в място за прожекции, концерти, инсталации, пърформанси, изложби, аудио разходки, уъркшопове, танцови спектакли и литературни четения.
 • Месец на фотографията

  1 юни 2015 - 10 юли 2015
  Запечатано е в съзнанието ни от шест години: юни е месец на фотографията. Фестивалът, организиран от Фотографска академия, идва с над 50 събития в 10 града и 30+ артиста. Няма да можем да посетим всичко, но едно е сигурно - жаждата ни за визуално изкуство ще бъде напълно утолена.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088