• Ritual Gatherings – единство между култура и природа

  30 юни 2022 - 3 юли 2022

  Тази година посрещаме юлската утрин подобаващо: с ритуална вечеря, изложба на открито, много музика и светлини. По-важното обаче е, че, противно на очакванията, плажът след нас остава по-чист, отколкото сме го заварили.


 • В хармония с природата: Ritual Gatherings 2022

  28 юни 2022 - 3 юли 2022
  От 28 юни до 3 юли 2022 ни очаква едно вълнуващо събитие, с което посрещаме юлския изгрев в хармония със себе си и околната среда. Фестивалът Ritual Gatherings е стихия, завихряща ведно храна, изкуство, музика, традиция и природа – основните компоненти на човешката културна идентичност.
 • АРТистично на улицата

  12 - 29 септември 2019
  Това е името на пълна със събития програма, с която от средата на септември кръстосваме новата арт зона на улица Сава Силов в Стара Загора, обхващаща пространството между Кукления театър и Катедралния храм Св. Николай.
  Държавен куклен театър – Стара Загора, Къщата на архитекта, Фонтана с пингвините
 • Биенале на хумора и сатирата, Габрово

  17 май 2019 - 30 септември 2019
  Събират се доста поводи за пътуване по биеналета, но за някои няма нужда да наемаш лодка. Днес поглеждаме на 200км надясно по картата към най-късите котешки опашки в страната.
 • Един (не)конвенционален уикенд

  15 - 16 септември 2018
  Да изкрещиш "Ходооор!", вместо да помолиш на човешки да ти задържат вратата, може да е странно в някои вселени, но не и в тази на Aniventure Comic Con – луда фиеста за всички, които разбраха шегата току-що, завземаща Експо центъра в София на 15 и 16 септември.
 • Restart Fest

  10 - 24 август 2018
  Нови възможности за младите берковски таланти и превръщане на града в културно-развлекателен център на Северозапада – това са амбициите на феста, който се завръща с ново име.
 • Европейска нощ на музеите [Стара Загора]

  19 май 2018
  На 19 май музеите и Художествената галерия в града отварят широко врати за посетители до полунощ, за да отбележат Европейската нощ на музеите.
 • Art Fest Berkovitsa

  17 - 20 август 2017
  Фестът съществува от година, за да събира култура, изкуство и алтернативни градски проекти отвън и оттук на едно място.
 • Нощ на изкуствата

  30 септември 2016
  За поредна година последният петък на септември ни води в театрите, музеите, галериите и алтернативните културни пространства на Стара Загора за среща с изкуството.

 • 3D Street Painting Festival

  25 - 29 май 2016
  От 25 до 29 май село Могилово край Стара Загора посреща първия за страната триизмерен фестивал на уличната рисунка.
 • Европейска нощ на музеите

  21 май 2016
  И тази година музеите и част от галериите в Стара Загора остават с отворени врати за посетители до малките часове на нощта. Планираме внимателно маршрута си, за да можем да видим повече от събитията в богатата програма.
 • Нощ на изкуствата в Стара Загора

  25 - 26 септември 2015
  Нощта на изкуствата е едно от най-интересните събития в културния живот на Стара Загора. Традиционно се провежда в последния петък на месец септември. Музеи, галерии и различни културни пространства в града посрещат с многобройни прояви и изненади своите посетители.
 • Нощ на музеите 2015

  16 - 17 май 2015
  Една нощ в музея. Всъщност не в един, а в много из цяла България. Говорим за предстоящата Нощ на музеите, в която гледаме изложби, слушаме концерти и се съветваме с картата за следваща локация.
 • Джаз на двора

  28 - 30 април 2015
  За втора поредна година Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед организира музикално-образователното събитие Джаз на двора.
 • Нощ на изкуствата

  26 септември 2014
  За девети път в Стара Загора ще се проведе Нощта на изкуствата. Едно мащабно културно събитие с разнообразна и интересна програма.
 • Различният поглед

  18 - 21 септември 2014
  Най-големият безплатен фестивал за деца и младежи в Стара Загора се случва за седми пореден път. Мотото тази година е Архитектура на паметта и е трактовано в различни жанрове на изкуството. Разнообразна програма и забавления очакват всички, които имат желание да станат част от фестивала.
 • Нощ на изкуствата

  27 септември 2013
  Нощта на изкуствата в Стара Загора и тази година обединява усилията на културните институции в града за провеждането на близо 60 събития в 17 обекта.
 • 042 ФЕСТ

  27 септември 2013
  042 ФЕСТ е фестивал за дигитално изкуство, чийто организатори – артистът Дилян Бакалски и арх. Иван Киряков, са си поставили за цел да развиват новото и нетрадиционно изкуство в Стара Загора.
 • Младежки фестивал на изкуствата Различният поглед

  20 - 22 септември 2013
  Под мотото RE@кТИвно зелено ще премине тазгодишното издание на Младежкия фестивал на изкуствата Различният поглед, призовавайки младежта към творчество чрез рециклиране и "ре-активно" арт-отношение към заобикалящата ни среда. Трите дни на феста са запълнени с ателиета, работилници, демонстрации, игри, изложби, театър, музика и кино-прожекции, в които всеки може да се включи като създател или наблюдател.
 • Европейска нощ на музеите и галериите

  18 май 2013
  Всички регионални музеи и 12 частни галерии ще вземат участие в първата за Пловдив Европейска нощ на музеите – културно събитие, което се случва ежегодно от 15 години насам в големите европейски столици.
 • 12