Международен панаир на занаятите и изкуствата

Международен панаир на занаятите и изкуствата


1 - 21 август 2013
Съчетаващ в себе си традициите и съвремието в изкуството, Международният панаир на занаятите и изкуствата е място за изява на едни от най-добрите автори в областта на изящното и приложно изкуство.


Освен десетките участници в изложението, в рамките на панаира се изгражда Галерия Къщата на майсторите. В нея ежегодно се провежда международна изложба. Представени са художници от България, Русия, Франция, Румъния, Хърватия, Германия, Индия, Гърция, Иран, САЩ, Англия и др. Най-атрактивната част от Международния панаир на занаятите и изкуствата са демонстраторите, които на място създават уникални творби – дърворезби, стъклописи, керамика, кожена пластика. Традиционно се провеждат конкурс Сувенири и конкурс Уникати. Победителите в конкурса Уникати се определят от професионално жури с председател - носителят на Награда Варна, художникът Николай Русев.
Новото през тази година е съвместният проект на Асоциация Булгарика и Агенцията за социално развитие Вижън - изложбата Надежда, в която ще бъдат представени творби на хора в неравностойно положение. Една от кулминационните прояви в програмата на най-голямото арт изложение в България е Международният пленер на изящните изкуства. След първия пленер през 2012, вторият има амбицията да се превърне в едно от най-силните културни събития за сезона. Във Варна ще творят художници от Русия, Словения, САЩ, Корея, Франция, Румъния и България.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.