Нощ на театрите във Варна

Нощ на театрите във Варна


15 ноември 2014
Драматичен театър Стоян Бъчваров и Държавен куклен театър Варна ще участват за първи път в европейската инциатива, обединяваща усилията на театри в различни страни, в един и същи ден да достигнат по традиционни и иновативни пътища до своята публика.


Тази година Европейската нощ на театрите ще се проведе на 15 ноември, а разнообразната програма на Драматичния театър обхваща много прояви – изложби, хепънинг, мултимедия, флашмоб и разбира се спектакли, при това на преференциалната цена от 5лв.
Събитията започват още в 10:00 сутринта на Основна сцена на театъра с костюмографската изложба на Мира Каланова. В 10:30 се открива още една изложба сценография и живопис, този път на дългогодишния художник-сценограф на театъра Тодор Игнатов. В 11:00 във фоайето, на първи балкон и ротондата ще бъде подреден книжен щанд с поетични, музикални и други произведения на творци от Варненския драматичен театър. В 13:00 пред Сцена Филиал на фокус ще бъдат актьорите, а публиката ще може да вземе автографи и да се снима с тях. В 15:30 се връщаме на Основна сцена, където хорът на Държавна опера Варна поздравява Варненския драматичен театър в Европейската нощ на театрите с флашмобът Viva la Theatre. В 16:00 отново на Основна сцена ще се играе забавният спектакъл Гимнастика за бременни, а на Сцена Филиал от 19:00 френската комедия Оскар. В 21:00 програмата продължава на Сцена Филиал, където ще има видеопрожекция на филми, свързани с историята на Варненски драматичен театър. В 22:30 на Основна сцена ще се играе Шекспировият романс Бурята.
Куклен театър Варна ще се включи в инициативата в 19:00 с най-новата си постановка за възрастни - Мълчаливи предания.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.