Сребърна мина: Тома Сован

Сребърна мина: Тома СованБоклукът за едни е съкровище за други – този израз важи с особена сила за френския артист и колекционер Тома Сован.


Познат като един от майсторите в жанра "намерена фотография", той прекарва години наред в търсене и "спасяване" на фотографски негативи. Най-ценната му находка идва от околностите на Пекин под формата на близо 850 хиляди ленти, намерени в пункт за рециклиране и дигитализирани от него с идеята да обрисуват своеобразен портрет на Китай в периода след Културната революция. Творбите на Сован, които той често категоризира във формат на фотокниги, обикновено са изложени в лондонския Tate Modern или Центърa Жорж Помпиду, но сега имаме шанса да ги видим в близък план в галерия Синтезис.

Поради извънpeднaтa eпидeмичнa oбcтaнoвĸa ви съветваме да следите и сайтовете на организаторите на събитията, за които четете тук, за настъпили промени в програмата им. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098