Подвижно разстояние

Подвижно разстояниеВъв видеоинсталацията Подвижно разстояние арх. Владо Вълков се занимава с традиционния за архитектурата проблем на пространството, взаимовръзките му с движението и статиката, с направения от човека обект и природната среда. Едновременно с това работата изследва бързата и постоянна трансформация на днешното ни комплексно обкръжение.


Двама души се движат по едно и също време и с една и съща скорост, но в различни точки в пространството – физически разделени от дължината на влак. Единият е в самото начало на влака (първия вагон), а другият – в самия му край (последния вагон). Те едновременно използват две независими „дигитални очи“ – камери, за да документират всичко, което се случва зад прозорците на влака. През тях двамата наблюдават хипотетично една и съща гледка, но с няколко секунди разлика във времето. И това вече не е същата гледка. Настъпили са промени и хората всъщност възприемат две различни обкръжения.
Двата филма, всеки с дължина 8:50 мин, снимани между гарите Burbank и Glendale в Калифорния, се прожектират едновременно без никаква редакция непосредствено един до друг. Зрителят в галерията може да проследи и сравни разликите.
Откриването ще се състои на 18 юни, от 19:00, а самата инсталация е на ваше разположение между 19 юни и 30 юли.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.