Европейска нощ на музеите във Варна

Европейска нощ на музеите във ВарнаЗа поредна година Варна се включва в Европейската нощ на музеите. Музеите ще посрещат посетители с вход свободен на 16 май, а някои и със специална програма.


Програма:

Военноморски музей:
18:00 - тържествено начало на вечерта със салют от корабно оръдие - възстановка на клуб Миноносец Дръзки. До полунощ е организирана програма, която включва концерт на Представителния духов оркестър на ВМС, курс по начална морска подготовка, проведен в "Училището за моряци" с клуб Миноносец Дръзки, образователна лекция, посветена на униформите и въоръжението на българския воин през вековете, проведена от членовете на дружество "Осми Приморски полк", прожекция на документалния филм Генералът във фрак, посветен на генерал Владимир Стойчев - участник в 4 войни, дипломат и деец на Международното олимпийско движение.

Парк-музей Владислав Варненчик
ще работи с удължено работно време от 9:00 до 21:00 часа и ще очаква посетители на постоянната си експозиция.

Регионален Исторически Музей
отворен за посещение от 10:0 до 16:45 часа.

Музей за история на Варна
започва в 18:00 часа с концерт на деца от музикални формации в града. В 20:00 часа ще бъде представен музикално-танцовият спектакъл Булевард Мечта с участието на младежките формации Палас и Тинити. Точно в полунощ ще се прожектира премиерно документалният образователен филм Пробуждане на Музея за история на Варна, който ще върне зрителите в недалечното минало.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.