• 7 – Извън трафика

  Проектът 7 – Извън трафика е ново експериментално развитие в изложбените практики, което се доверява на артистичната активност и опита на 7 визуални артисти.

  Съюз на българските художници Шипка 6  
 • .
 • 90 години от рождението на Румен Скорчев

  Столична библиотека представя експозиция на големия български художник акад. Румен Скорчев, посветена на 90-години от рождението му.  Столична библиотека  
 • GRAPHICS' RE-CONCEPT

  Галерия Сан Стефано ни кани на международна изложба на 41 автори от България, Германия, Нидерландия и Полша.

     San Stefano Gallery  
 • Nostalgic Dystopia

  Както повечето проекти на Станислав Беловски, познат с провокативните си колажи и намеси в градската среда, Nostalgic Dystopia (Носталгичната дистопия) тръгва от индивидуалното, за да изследва общото, и отправя критика към функционирането ни като общество.

  Credo Bonum  
 • T(h)races

  Владимир Василев – един от водещите български съвременни фотографи, който е базиран във Франция от 2001 насам, гостува в галерия Синтезис със своя дългосрочен проект T(h)races.

  Синтезис  
 • Ахати от България

  Една от временните изложби, която можем да разгледаме в музея Земята и хората до края на годината, отбелязва 4 десетилетия, посветени на събирането и колекционирането на минерали по българските земи.

  Национален музей Земята и хората  
 • Библиотека Галактика

  Дом на киното е домакин на мобилната изложба Библиотека Галактика, обичаната поредица за фантастика на варненското книгоиздателство Георги Бакалов, която стартира през 1979 по инициатива на писателя и преводач Милан Асадуров.

  Дом на киното  
 • Бог Кришна

  13 миниатюри и 6 скулптури от колекцията на Националната галерия представят образа на бога на закрилата, състраданието, нежността и любовта Кришна. Той заема централно място в хиндуистката философия, теология и митология, а в литературата, миниатюрата и скулптурата е представян в разнообразни сюжети и роли.

  Национална галерия Квадрат 500  
 • Ефектът на пеперудата. Пътуване

  В новата си изложба в галерия Сердика Валентин Бакърджиев работи изцяло с естествени материали: царевични листа, натурални пигменти, индиго, листа от коприва, кора и семена от авокадо.

  Сердика  
 • Жените художници

  Софийска градска художествена галерия поставя началото на есенния изложбен сезон, канейки почитателите на българското изкуство отново да се потопят в периода на 20-те и 30-те години на ХХ век – този път чрез произведенията на знакови за епохата художнички.

  Софийска градска художествена галерия  
 • Изтезание

  Най-новата изложба от серията Майстори на фотографията в Двореца е озаглавена Изтезание (Torture) и е съставена от двадесет широкоформатни фотографии – част от огромен проект, насочващ вниманието към разрухата в самите устои на обществото.

  Национална галерия в Двореца  
 • Как да изчезнеш

  След лятната почивка галерийното пространство на Гьоте-институт отваря врати за артистката Людмила Миланова. Интердисциплинарното ѝ изкуство се вътри около природни явления и естествена материя, които се манипулират чрез технология.

  Гьоте-институт  
 • Керамиката. Субстанция/фигура/поле

  Създадена като съвместен проект между галерия Васка Емануилова и НХА, настоящата изложба фокусира вниманието върху произведения на керамиката и теракотата.

  Васка Емануилова  
 • Моите пътища

  Най-новият участник в програма Поколения, представяща творби, архиви и спомени на утвърдените ученици на Дечко Узунов в едноименния филиал на СГХГ, е живописецът Дора Кънчева.

  Галерия-музей Дечко Узунов  
 • Невидимите улици

  Фотографската инсталация на Лиляна Караджова и Димитър Стоянович представя въображаема културна топография на София като разрез на духовните постижения в града.

  Софийска градска художествена галерия  
 • Огледала

  Колективната изложба на Photoworld събира ведно погледа на различни автори към разнообразни теми, които ги вълнуват.

  nOva art space  
 • От въглен към огън

  Мемориална изложба в зала Райко Алексиев отбелязва 70-годишнината от рождението на художника и изкуствовед Димитър Грозданов (1951 – 2020).

  Съюз на българските художници Райко Алексиев  
 • Последният първи

  Близо 60 творби на живописта, скулптурата, графиката и декоративните изкуства, документи и оригинални ръкописи (повечето от които никога не са показвани пред публика) визуализират взаимоотношенията между творческата интелигенция на България и личността на най-дълго задържалия се комунистически лидер в държавите от Източна Европа – Тодор Живков.

  Музей на социалистическото изкуство  
 • Реално/привиднореално

  Изложбата на Юлиан Табаков в Топлоцентрала ни подканва да се замислим как възприемаме битието и къде е границата между субективната реалност и обективната истина. Експозицията обхваща над 70 произведения, чиито жанрове се простират от сферата на фотографията до видео инсталацията.

     Топлоцентрала  
 • Там някъде, където

  Изложбата на Чавдар Гюзелев в галерия Ракурси впечатлява с експресионистичните си търсения и преливането на смели щрихи, акварелни петна и ярки контрасти. С огромен творчески размах художникът представя два тематично обособени цикъла: единият се фокусира върху свободата, а другият - върху заплашената свобода.

  Ракурси  
 • Топология IV

  Предизвикателство е да обясняваш творческия процес при създаване на една картина, мисловните, естетическите и метафоричните идеи, реализирани на платното, споделя за своята най-нова изложба Иван Стойчев, а ние допълваме: особено когато става въпрос за специфична техника като „плетени картини“.

  Съюз на българските художници Шипка 6