• 20х20 Транс Формат

  След година на катарзиси, сътресения и крайности, които доведоха до дълбока промяна във всички сфери на живота, става ясно, че няма връщане към старата форма. 

  Little Bird Place  
 • .
 • GLOW: графитите влизат в Квадрат 500

  Името му е Николай Петров, но го знаете по-скоро като GLOW или ви светва чак щом видите фосфоресциращите му графити.

  Национална галерия Квадрат 500  
 • What's Next?

  Кураторският проект What’s next?/Какво следва? на Галина Димитрова – Димова е провокиран от новите обществени проявления, следствие на пандемията от COVID-19.

  Credo Bonum  
 • Боян Симеонов

  12 seconds in Tokyo или 12 фрагмента от живота в Токио е заглавието на първата самостоятелна фотографска изложба на пътешественика Боян Симеонов. Той е документирал с обектива си над 35 държави по света, но е впечатлен от енигматичността на Япония, която вдъхновява изложбата.

  Gifted  
 • Градина на духовността


  С: Иван Лазаров, Дечко Узунов, Васил Захариев, Цанко Лавренов, Константин Щъркелов и Иван Милев © Иван Милев – Светогорска ...

  Света гора, нейните манастири и богато културно наследство, запечатани в картините на български художници от първата половина на 20 век преоткриваме в залите на Софийска градска галерия до февруари.

  Софийска градска художествена галерия  
 • Ева Тенева-Зайкоф

  Изложбата Блок №5 на Ева Тенева-Зайкоф има ретроспективен характер и разказва историята на авторката от 5-годишна до днес. Включва рисунки, фотография, графика и живопис, видео архив и експерименти, както и мили спомени, предмети на големи художници и сантиментални кътове, посветени на учителите и менторите, близките и учениците на художничката.

  Галерия-книжарница София Прес  
 • Място до прозореца

  Място до прозореца е втора част от художествен проект, създаден специално за софийския квартал Манастирски ливади – запад, от чешката художничка Катержина Шеда.

  Васка Емануилова  
 • Никола Танев

  Изложбата На път е по случай 130 години от рождението на известния класик и любим автор на колекционерите Никола Танев (1890 – 1962).

  Национална галерия в Двореца  
 • Реалният музей


  С: Боряна Пандова, Георги Георгиев-Jorrras, Даяна Николова, Леда Старчева, Полина Кьосева и Стела Василева

  До неотдавна дигитализирането на изложби и виртуалните турове бяха единствено съпътстващи дейности на галериите и музеите, но бързо менящите се условия на живот поставят мястото на тези институции под пъпрос.

  Софийски арсенал - Музей за съвременно изкуство  
 • Текстилът - артистичен и авангарден

  Защо не текстил? Отговорът на този странен въпрос е, че специалност Текстил в НХА навършва 60 години. Другият възможен отговор е, че текстилът съвсем не е просто материал, а цяла традиция в изкуството ни със силни корени не само в народното творчество, но и в модерните заемки и влияния.

  Национална галерия Квадрат 500