• Fountain

  Сашо Стоицов не работи изключително с конкретен жанр или техника и макар да се връща към живописта и обекта, те са винаги различни и вътрешно мотивирани от ситуациите и емоциите, на които дават образ.

  +359  
 • .
 • NEW. FUTURE. EDIT


  Антон Терзиев · Борис Колев - B.A.I.L.A · Стефан Петрунов · J.PANK

  Аросита ни кани да споделим време и пространство с някои от най-новите творби на четирима добре познати артисти.

  Аросита  
 • Една отложена изложба 60 ± 1

  Поредният съвместен проект на тандема Маргарита Иванова – Спас Киричев е озаглавен Една отложена изложба 60 ± 1 и съчетава художествените търсения на авторите през последните 10 години.

  Съюз на българските художници Шипка 6  
 • Иван Б. Иванов

  Експозицията гвашове и акварели на Иван Б. Иванов е третият проект към програма Поколения, който се представя в галерия Дечко Узунов. Художникът владее добре пресъздаването на натурата, но онова, което го вълнува, е непрекъснатото преоткриване на нови състояния на материята и духа чрез темите Музика, Цирк и Абстракция.

  Галерия-музей Дечко Узунов  
 • Лета

  Тази година поредицата Майстори на фотографията спира фокуса си върху познато име: Елина Кешишева е първият български фотограф, който прави своя голям пробив в модната индустрия, заснемайки настоящата кампания на модна къща Dior.

  Национална галерия Квадрат 500  
 • Михаил Михайлов

  Галерия Васка Емануилова продължава да възстановява паметта за забравени имена от българското изкуство с изложбата на Михаил Михайлов – автор от европейска величина, чието име не е познато, макар че произведенията му са част от публичното пространство в София. 

  Васка Емануилова  
 • Национална изложба "Карикатура"

  Четиридесет и шестото издание на ежегодния преглед на постиженията на съвременните български художници, работещи в областта на различните жанрове на карикатурата, се настанява в НДК с произведения на повече от 30 съвременни автори, създадени от 1 април 2020 до днес

  Национален дворец на културата  
 • Непознатият фотограф

  Галерия Синтезис е домакин на първото задълбочено представяне на работата на Георг Волц, едно от най-значимите имена в българската фотография от края на XIX и началото на ХХ век.

  Синтезис  
 • Образцов дом

  Четири години след като напуска България, за да преследва кариера в Лондон, фотографът Ясен Григоров се изправя срещу чувствата на антипатия към родната страна през обектива на документалист, завръщащ се към среда, изпълнена със спомени от детството.

  КО-ОП  
 • Отклонение - жените в българското кино

  До края на юли Гьоте-институт ще е дом на мащабен художествен и изследователски проект на Боряна Росса, разглеждащ образа и ролята на жените в българското кино, обществените проблеми, които те отразяват или критикуват, и ролевите модели, които пропагандират.

  Гьоте-институт  
 • Радко Мурзов

  Експозицията в изложбен център Шипка 6 поглежда назад към творчеството на емблематична фигура в артистичния живот на Варна – художника и педагог Радко Мурзов.

  Съюз на българските художници Шипка 6  
 • Храна - насъщност, общуване, ритуал

  СГХГ показва знакови за българското изобразително изкуство произведения от началото на ХХ век до първите десетилетия на ХХI век, в които изобразяването на храна съпоставя отношения, състояния, традиции и символи и дава образ на темите „труд“, „общуване“ и „ритуалност“.

  Софийска градска художествена галерия  
 • Яйцедентът

  Ясно социално послание – това е една от най-характерните черти в работата на Алекси Иванов. Неговите ярки, цветни, дръзки персонажи ни гледат с  хумор и умерена ирония от всякакви обекти в различни градове по света и у нас.

  Национална галерия Квадрат 500  
 • Ясен Панов

  Повече от 250 произведения от най-новото графично творчество на Ясен Панов ще са достъпни за широка публика в продължение на месец във филиала на НХГ.

  Национална галерия Квадрат 500  

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098