• Nature Takes Back

  Съвместната изложба на Ели Жотева, Мартин Пенев и Стела Василева представя психологически портрети на човешкия вид в общуването му с природата и проследява застрашения баланс между загрижеността към собственото ни съществуване и опазването на заобикалящата ни среда.

  Little Bird Place  
 • .
 • NO MORE GREAT ART

  Българската публика познава RASSIM® като автор от сцената на съвременното изкуство още от 90-те. Той е един от проводниците на езика на пърформанса и бодиарта у нас и за него ДНК-то на художника е следата на индивидуалния почерк, както и нишката, свързваща автора с паметта на рода и земята.

  Васка Емануилова  
 • Viriditas

  Завръщането в България през 2017 година е ново начало за Гергана Петрова и нейната серия от фотоси за красотата на природата, крехкостта и нуждата от опазването ѝ.

  КО-ОП  
 • Акуи – Милано – София

  Наследник на стар зографски род и възпитаник на Художествената академия в София, превърналият се в легенда сред колегите си Алцек Мишев напуска родината в началото на 70-те и започва да гради забележителна международна кариера зад граница.

  Национална галерия в Двореца  
 • Алцек Мишев. Акуи - Милано - София

  Ретроспективната изложба следва път на картини, теми, проекти. Оставям на преценката на зрителя сам да осмисли идеите и професията на художника – същата като тази на прадядо ми Иван Зограф от Кочериново.

                                      Алцек Мишев

  Национална галерия в Двореца  
 • Въздигане. Първият випуск

  На 14 септември от 18:00 часа в Софийска градска художествена галерия предстои откриването на изложба по повод 125 години от създаването на Националната художествена академия. Празнуваме тържествения юбилей с творби на водещи артисти и академици, оставили своята следа през десетилетията.

  Софийска градска художествена галерия  
 • Жената

  Всестранно развитите таланти в изкуството на Диана Димитрова ни притеглят към новата ѝ самостоятелна изложба живопис Жената.

  nOva art space  
 • И-ИКСА

  Настоящaта изложба е номадска по природа, водена от черното море, което е без пристан и без бряг, далеч от ясния крясък на морска птица. Злокобна прокоба, довята там, където не принадлежи – в планинското подножие. Тази предварителна бележка очертава възможната география на живописната екзистенция отвъд конкретното пространство.

  Етюд  
 • Книгата като обект

  С напредването на технологиите и навлизането на електронните четци и аудио книгите днес все по-рядко оценяваме стойността на изживяването да държим един уникален книжен продукт в ръцете си.

  Gifted  
 • Летящ плъх

  Летящ плъх на Даниел Салай е първата от серия изложби с добавена реалност, които предстоят в новия скулптурен парк Площадка (междублоковия парцел срещу Агенция по вписванията в квартал Гео Милев) – естествено продължение на дигиталното изложбено пространство на галерия Галерия.

  Галерия Галерия  
 • РеВизия

  В своя съвместен проект РеВизия артистите Марина Генова и Чааръ Сарай (Истанбул) преразглеждат моменти и образи от миналото, за да провокират наложените идеи и да внесат смут в доминиращите наративи.

  ИСИ  
 • Сградите в нас

  Произведенията на Иво Бистрички обикновено разглеждат глобални проблеми чрез запомнящи се образи, в които посредством различни техники авторът смесва минало и настояще, факти и митологии, реалност и утопии.

  Структура  
 • Следи от империи

  Поемаме по безбройните Следи от империи с водещия урбекс фотограф Тома Жорион, запечатал с обектива си 12 бивши френски колонии от Виетнам до Китай, през Гваделупа и Сенегал до Индия, Камбожда и Мадагаскар. Изследваме архитектурното наследство на Френската колониална империя в търсене на белезите на преминаващото време и намесата на човека в тях.

  PhotoSynthesis Art Center  
 • Форми без отношения

  Формите в експозицията на Пенка Минчева изглежда нямат отношение една към друга, но всяка една по-скоро щрихира определена личност или паметна случка.

  Аросита  
 • Хайку

  Елена Стоева се завръща в галерия Tea Alba с новата си изложба Хайку. В изкусната си живопис художничката този път преплита така характерните и добре познати на почитателите ѝ чувство за хумор и радост от живота с изяществото и минимализма на Изтока.  Теа Алба  
 • Яйцедентът

  Ясно социално послание – това е една от най-характерните черти в работата на Алекси Иванов. Неговите ярки, цветни, дръзки персонажи ни гледат с  хумор и умерена ирония от всякакви обекти в различни градове по света и у нас.

  Национална галерия Квадрат 500