Алберто Гандолфо

Алберто Гандолфо
Жанр: фотографии
На 19 юли 1992, точно два месеца след убийството на прокурора Джовани Фалконе, смъртта си в атентат намира и неговият колега и приятел Паоло Борселино. Двамата магистрати остават символ на борбата срещу италианската мафия и след смъртта си, защото живеят в паметта на близките си, които все още търсят истината и чакат наказания за виновните.


Историите на Онова, което остава, разказва във фотографския си проект Алберто Гандолфо. Сред 11-те фоторазказа, които ще видим по време на изложбата му в София, е и историята на семейство Борселино, представена от брата на Паоло - Салваторе. Експозицията включва и още емблематични случаи от Италия, свързани с престъпления на мафията, отказ от правосъдие, лекарски грешки, съмнителна смърт, потулени разследвания и корупция.

Фотографът документира лица, влезли в новините като жертви на насилие, за да покаже развоя на събитията след като медийният им отзвук е утихнал. Изложбата му е част от програмата на фестивала Фотофабрика, а на откриването (6 юни, 18:30) авторът ще присъства, за да представи лично фотографското си разследване, както и триезичната фотокнига към него.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.