Седмият милион

Седмият милионФестивалът Фотофабрика се случва за осми път, а акцентът на настоящото издание бе зададен още с датата на откриването – Международният ден в памет на жертвите на Холокоста, 27 януари.


Водещата изложба е авторският проект на Фелия Барух Седмият милион, включващ серия фотографии, заснети през 2020 в лагера на смъртта Аушвиц-Биркенау. Инсталацията, която освен кадри съдържа още видео, аудио и сценографски компоненти, напомня, че случилото се на територията на Аушвиц не е просто резултат от дирижирана омраза на едни хора срещу други, а на мащабно разгърната и добре оборудвана поточна линия за превръщане на човешки тела в пепел. Единственото, което ни остава, е да помним с помощта на изкуството, защото "тогава" и "сега" са времеви маркери, които понякога изглеждат плашещо близо един до друг. Инсталацията има онлайн версия на сайта на fotofabrika.org/bg с кратки видеа, текстове и обратна връзка от публиката.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088